Ιράν: Δύο ισχυροί σεισμοί 6,3 και 6,4 Ρίχτερ

Τεχεράνη - Ιράν
Φώτο Αρχείου / Τεχεράνη – Ιράν / Πηγή: Eurokinissi

Δύο ισχυροί σεισμοί έπληξαν σήμερα το νότιο Ιράν κοντά στο λιμάνι Μπαντάρ Αμπάς, περίπου 1.000 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Τεχεράνη, με τους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους, ενώ τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση του Ιράν.

Οι σεισμοί είχαν ένταση 6,3 και 6,4 βαθμούς της Κλίμακας Ρίχτερ ταρακουνώντας την επαρχία Ορμοζγκάν σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ενώ έγιναν αισθητοί και στον Κόλπο του Ντουμπάι.

«Ένας άνθρωπος πέθανε, μετά την πτώση ενός ηλεκτρικού πόλου πάνω του» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση επικαλούμενη τοπικούς αξιωματούχους.

Το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC) προσδιόρισε το μέγεθος του σεισμού στους 6,5 βαθμούς, αναθεωρώντας προηγούμενη εκτίμησή του για ένταση 6,1 βαθμών, με εστιακό βάθος περίπου δέκα χιλιομέτρων, ενώ σύμφωνα με το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο USGS ο σεισμός είχε μέγεθος 6,3 Ρίχτερ.

Το Ιράν βρίσκεται πάνω σε μεγάλα σεισμικά ρήγματα και βιώνει έναν σεισμό την ημέρα κατά μέσο όρο. Το 2003 ένας σεισμός μεγέθους 6,6 Ρίχτερ ισοπέδωσε την ιστορική πόλη Μπαμ, σκοτώνοντας 26.000 ανθρώπους. Ένας σεισμός μεγέθους 7 Ρίχτερ που έπληξε το δυτικό Ιράν το 2017 είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 600 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 9.000.

Πηγή: ΕφΣυν

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...