Ιράν: Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά «άγνωστης προέλευσης»

Από διαδήλωση στην Τεχεράνη (ΙΡΑΝ) με αφορμή τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας από έναν αστυνομικό
Φώτο Αρχείου / Από διαδήλωση στην Τεχεράνη (ΙΡΑΝ) με αφορμή τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας από έναν αστυνομικό

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε από πυρά «άγνωστης προέλευσης» και άλλοι 14, μεταξύ των οποίων μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια «ταραχών» που ξέσπασαν σήμερα στην πόλη Ζαχεντάν, μια πόλη στην επαρχία Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, στο νοτιοανατολικό Ιράν, η οποία συνταράσσεται από κινητοποιήσεις, από τις 30 Σεπτέμβρη, με αφορμή τον βιασμό μιας νεαρής κοπέλας από έναν αστυνομικό.

«Ως αποτέλεσμα των σημερινών ταραχών στο Ζαχεντάν, ένας πολίτης έχασε τη ζωή του ως αποτέλεσμα πυροβολισμών άγνωστης προέλευσης και 14 άτομα, μεταξύ των οποίων μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, τραυματίστηκαν», ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Irna, επικαλούμενο το Συμβούλιο Ασφαλείας της επαρχίας.

Νωρίτερα η Μη Κυβερνητική Οργάνωση HRANA, ανέφερε ότι ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας πυροβόλησαν σήμερα εναντίον διαδηλωτών στην Ζαχεντάν, έναν μήνα μετά τις ταραχές που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους στην πόλη αυτή.

«Οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας κατέστειλαν τη διαδήλωση και πυροβόλησαν το πλήθος» που συγκεντρώθηκε μετά τη προσευχή της Παρασκευής στη Ζαχεντάν, έγραψε στο Twitter η HRANA.

Σύμφωνα με αναφορές Μη κυβερνητικών Οργανώσεων, από τις 30 Σεπτέμβρη στην συγκριμένη πόλη έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 93 άνθρωποι.

(Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...