Ιράν: Επιδιώκει την πλήρη αποκατάσταση του JCPOA

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, η Τεχεράνη υποστηρίζει την αποκατάσταση της πυρηνικής συμφωνίας μεταξύ του Ιράν και της ομάδας «5+1» (JCPOA), με τρόπο που θα εμπόδιζε τις ΗΠΑ να αποχωρήσουν ξανά από τις συμφωνίες. Τα παραπάνω δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσι σε συνέντευξή του στο CBS την Κυριακή.

Εάν είναι μια καλή και δίκαιη συμφωνία, θα υπάρξει τελικά λύση. Πρέπει να υπάρχουν εγγυήσεις και όχι υπαναχωρήσεις. Εάν υπήρχε εγγύηση, τότε οι Αμερικανοί δεν θα μπορούσαν να αποσυρθούν από τη συμφωνία

Εμπραχίμ Ραΐσι, Πρόεδρος Ιράν

Ο δημοσιογράφος του CBS σημείωσε ότι το Ιράν μπορεί ενδεχομένως να αποσυρθεί και από τη συμφωνία.

«Βλέπετε, οι Αμερικανοί αθέτησαν τις υποσχέσεις τους. Το έκαναν μονομερώς. Είπαν ότι “είμαι εκτός συμφωνίας”. Τώρα το να δίνουν υποσχέσεις είναι άνευ νοήματος. Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τους Αμερικανούς λόγω της συμπεριφοράς που έχουμε ήδη δει από αυτούς. Γι’ αυτό αν δεν υπάρξουν εγγυήσεις, δεν υπάρχει εμπιστοσύνη», είπε ο Raisi.

Διαβεβαίωσε ότι το δόγμα της Τεχεράνης δεν συνεπάγεται κατοχή πυρηνικών όπλων. Επιβεβαίωσε επίσης ότι το Ιράν είναι έτοιμο να συζητήσει την ανταλλαγή αιχμαλώτων με τις ΗΠΑ.

“Μπορεί να διεξαχθεί χωριστά από τις συνομιλίες για τα πυρηνικά. Μπορεί να γίνει μεταξύ των δύο χωρών. Είναι ένα ανθρωπιστικό ζήτημα. Σε αυτό μπορεί να γίνει διαπραγμάτευση”, σημείωσε ο Πρόεδρος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...