Ιράν: Ετήσιες πανεθνικές αεροπορικές ασκήσεις – Fada’eeyan-e Harim-e Velayat

Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF
Φώτο Αρχείου / Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) /Πηγή: IRNA

Η Πολεμική Αεροπορία της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν (IRIAF) ολοκληρώνει σήμερα τις ετήσιες πανεθνικές αεροπορικές ασκήσεις, με την κωδική ονομασία Fada’eeyan-e Harim-e Velayat, ή “Υπερασπιστές του Καταφυγίου Βελάιατ”. Αυτό το έτος, ωστόσο, οι εν λόγω ασκήσεις πραγματοποιούνται εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων με το Ισραήλ.

Οι ασκήσεις θα είναι ευρέως διαδεδομένες, με τη συμμετοχή πέντε αεροπορικών βάσεων διάσπαρτων σε ολόκληρη τη χώρα συμπεριλαμβανομένης της μεγάλης ποικιλίας αεροσκαφών στο απόθεμα του IRIAF όπως, το PressTV ανέφερε. Ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσουν χθες Πέμπτη 21/10 και να διαρκέσουν μέχρι σήμερα Παρασκευή 22/10. Σύμφωνα με την έκθεση, οι ασκήσεις θα περιλάμβαναν τη διαχείριση σύγκρουσης καθώς και την αναχαίτιση μη επανδρωμένων αεροσκαφών, αεροπλάνων μεταφοράς και αναγνώρισης.

Στο πλαίσιο της άσκησης θα πέταγαν από την αεροπορική βάση Shahid Babaei στην κεντρική επαρχία Ισφαχάν και την αεροπορική βάση Shahid Fakouri στην επαρχία East Azarbaijan στα δυτικά της χώρας, μεταξύ άλλων τοποθεσιών.

Το PRESS TV πρόσθεσε ότι οι ασκήσεις θα δοκιμάσουν την «αντοχή μεγάλου βεληνεκούς των μαχητικών αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν έξω από τις αμυντικές σφαίρες τους, θα εντοπίσουν την ακρίβεια των βομβών και των πυραύλων σε αεροπορικές επιθέσεις, καθώς επίσης την επιτήρηση της επιχειρησιακής ζώνης».

Οι Ιρανοί, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό είχαν αποκοπεί από την αγορά νέων όπλων από τις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, αναγκάστηκαν να καινοτομήσουν για να διατηρήσουν τις αεροπορικές τους δυνάμεις συμπεριλαμβανομένης της ενημέρωσης των αεροναυτικών, των ραντάρ και άλλου εξοπλισμού, ακόμη και της ανάπτυξης μαχητικών αεροσκαφών spin-off, όπως τα μαχητικά Saeqeh και Kosar, τα οποία βασίζονται στο πλαίσιο F-5.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...