Ιράν: Η Επαναστατική Φρουρά δοκιμάζει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και drone

ιράν εκτόξευση πυραύλων

Το Ισλαμικό Επαναστατικό Σώμα Φρουράς (IRGC) δοκίμασε πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και αεροσκάφη εναντίον χερσαίων και θαλάσσιων στόχων στην τέταρτη στρατιωτική επίδειξη ισχύος του Ιράν σε δύο εβδομάδες εν μέσω εντάσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το IRGC το Σάββατο πυροβόλησε βαλλιστικούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας που ταξίδεψαν 1.800 χιλιόμετρα (1.118 μίλια) και έπληξαν τεχνητούς στόχους στο βόρειο τμήμα του Ινδικού Ωκεανού.

«Η επιλογή μιας πληθώρας πυραύλων μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει θαλάσσιους στόχους δείχνει ότι εάν οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας φιλοξενούν κακή βούληση προς τα εθνικά μας συμφέροντα, τους θαλάσσιους εμπορικούς δρόμους ή τη γη μας, θα στοχεύονται και θα καταστραφούν από πυραύλους», δήλωσε ο Μωάμεθ. Bagheri, επικεφαλής του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση για οποιαδήποτε επίθεση, αλλά ανακοινώνουμε με αυτήν την άσκηση ότι τυχόν επιτιθέμενοι στη χώρα μας θα επιτεθούν με πλήρη δύναμη και το συντομότερο χρονικό διάστημα».

Ο αρχηγός του IRGC, Χοσεΐν Σαλάμι, δήλωσε το Σάββατο ότι ένας από τους στόχους της ελίτ του στρατιωτικού οργανισμού είναι να είναι σε θέση να στοχεύει “εχθρικά πολεμικά πλοία”, συμπεριλαμβανομένων των αερομεταφορέων.

Την Παρασκευή, το IRGC πυροβόλησε δεκάδες πυραύλους «επόμενης γενιάς» από μια άγνωστη τοποθεσία σε ερημικές περιοχές στο κεντρικό Ιράν, οι οποίες προβλήθηκαν σε βίντεο που μεταδόθηκαν από κρατικές εκπομπές για να χτυπήσουν τους στόχους τους.

Θυμίζουμε ότι πρόσφατα, και εν μέσω εντάσεων με τις ΗΠΑ, αποκάλυψε μία υπόγεια πυραυλική βάση στην οποία αποθηκεύει ποικιλία πυραύλων και φορτηγών με εκτοξευτές στην πλάτη τους.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...