Ιράν: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι εξοπλίζει με drones και πυραύλους το ναυτικό της

Πλοίο του ιρανικού πολεμικού νυατικού
Φώτο Αρχείου / Φρεγάτα «Jamaran» του Ιρανικού πολεμικού Ναυτικού / Πηγή: IRNA

Το Ιράν εξοπλίζει το ναυτικό των Φρουρών της Επανάστασης με drones, αλλά και πυραύλους που έχουν ακτίνα δράσης 1.000 χιλιομέτρων, όπως μετέδωσαν σήμερα τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Διάφοροι τύποι από drones… και αρκετές εκατοντάδες βαλλιστικοί πύραυλοι τύπου κρουζ με ακτίνα δράσης από 300 έως 1.000 χιλιόμετρα συμπεριλαμβάνονται στα συστήματα και στον εξοπλισμό που προστέθηκαν στη μαχητική ικανότητα του ναυτικού των Φρουρών της Επανάστασης σήμερα», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι σχεδιάζουν να τοποθετήσουν στρατιώτες τους σε εμπορικά πλοία που διαπλέουν τα Στενά του Ορμούζ στον Περσικό Κόλπο.

ΗΠΑ και Ιράν διαγκωνίζονται για το ποιος θα έχει τον μεγαλύτερο έλεγχο του Κόλπου και του στρατηγικής σημασίας στενού του Ορμούζ, από όπου διέρχεται περίπου το 20% του πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης σε παγκόσμια κλίμακα.

Το τελευταίο διάστημα η Ουάσινγκτον ενισχύει τις δυνάμεις της στην περιοχή, διακινδυνεύοντας μία ανοιχτή σύγκρουση με την Τεχεράνη. Στο πλαίσιο αυτό το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε στα μέσα Ιούλη την αποστολή πολεμικού πλοίου και μαχητικών F-35 και F-16 στην περιοχή.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...