Ιράν – ΗΠΑ: Η Τεχεράνη ανακοίνωσε ότι απέτρεψε κατάληψη δεξαμενόπλοιου από το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Πηγή: Sputnik

Το Ιράν δήλωσε σήμερα ότι απέτρεψε μια προσπάθεια του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού να καταλάβει στη Θάλασσα του Ομάν ένα δεξαμενόπλοιο που μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Η ιρανική τηλεόραση δεν διευκρίνισε την ημερομηνία του συμβάντος ούτε την εθνικότητα του δεξαμενόπλοιου. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, η συμπλοκή είχε διάφορα στάδια.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες σταμάτησαν ένα δεξαμενόπλοιο που εξήγε ιρανικό πετρέλαιο και μετέφεραν το φορτίο του σε ένα άλλο δεξαμενόπλοιο το οποίο και κατηύθυναν προς άγνωστο προορισμό». Σε ένα δεύτερο στάδιο, το ναυτικό των «Φρουρών της Επανάστασης», με την υποστήριξη της αεροπορίας τους, «αιχμαλώτισε το σκάφος», σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις επιχείρησαν εκ νέου να εμποδίσουν τη διέλευση του δεξαμενόπλοιου χρησιμοποιώντας αρκετά ελικόπτερα και ένα πολεμικό πλοίο, αλλά απέτυχαν και πάλι», σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση που ανέφερε ότι «το δεξαμενόπλοιο είναι τώρα στα ιρανικά χωρικά ύδατα», χωρίς να διευκρινίζει αν το σκάφος, το οποίο ανέκτησαν οι Ιρανοί, ήταν εκείνο στο οποίο οι Αμερικανοί είχαν μεταφέρει το πετρέλαιο.

Ο Πέμπτος Στόλος του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, που εδρεύει στο Μπαχρέιν, δήλωσε στο «Reuters» πως έχει δει τις πληροφορίες, αλλά προς το παρόν δεν έχει να δώσει κάποια πληροφορία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...