Ιράν: Οι αρχές ισχυρίζονται ότι εξάρθρωσαν τρομοκρατικό δίκτυο που συνδέεται με τη Μοσάντ

Ιράν σημαία

Οι ιρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εξάρθρωσαν ένα “τρομοκρατικό” δίκτυο που συνδέεται με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ. Το δίκτυο σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον “ευαίσθητης σημασίας χώρων” στο Ιράν, μετέδωσε σήμερα το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Irna.

“Συνελήφθησαν μέλη ενός τρομοκρατικού δικτύου κατασκοπείας που συνδεόταν με τη Μοσάντ” μετέδωσε το Irna, επικαλούμενο ανακοίνωση του ιρανικού υπουργείου Πληροφοριών που δεν αναφέρει λεπτομερή στοιχεία για τον αριθμό των συλληφθέντων ή την εθνικότητά τους. Εκεί διευκρινίζεται ωστόσο ότι οι ύποπτοι “εισήλθαν στο Ιράν μέσω του Κουρδιστάν”, στο βόρειο Ιράκ.

“Αυτοί σκόπευαν να προβούν σε δολιοφθορές και σε πρωτοφανείς τρομοκρατικές ενέργειες σε ευαίσθητης σημασίας περιοχές και προκαθορισμένους στόχους, χρησιμοποιώντας αποτελεσματικούς επιχειρησιακούς εξοπλισμούς και τα πλέον ισχυρά εκρηκτικά”, προστίθεται στην ανακοίνωση, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τους εν λόγω στόχους.

“Τα όπλα τους, εκρηκτικά και εξοπλισμοί επίσης κατασχέθηκαν όλα”, σύμφωνα με το Irna.

Το Ιράν έχει ανακοινώσει επανειλημμένα τη σύλληψη πρακτόρων που εργάζονταν για τις υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών, του Ισραήλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...