ΙΡΑΝ: Οι Η.Π.Α. θα έχουν μπλεξίματα, αν κάνουν το «ΛΑΘΟΣ» να παρέμβουν στα δεξαμενόπλοια της Βενεζουέλας

Ο Πρόεδρος του Ιράν - Ροχανί
Φώτο Αρχείου / Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αντιμετωπίσουν συνέπειες εάν αναλάβουν δράση εναντίον ιρανικών δεξαμενόπλοιων κατά τη διαδρομή προς τη Βενεζουέλα, δήλωσε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχάνι.

Η Βενεζουέλα έχει ήδη κάνει διάβημα στον Γ.Γ. του ΟΗΕ Α. Γκουτιέρες και το Συμβούλιο Ασφαλείας κάνοντας λογο για πράξη πολέμου των ΗΠΑ

Η δήλωση έγινε αφού ο στρατός της Βενεζουέλας είπε ότι θα συνοδεύσει τα πλοία προς το λιμάνι. «Εάν τα δεξαμενόπλοια μας στην Καραϊβική ή οπουδήποτε στον κόσμο αντιμετωπίζουν προβλήματα που προκαλούνται από τους Αμερικανούς, [οι Ηνωμένες Πολιτείες] θα έχουν επίσης πρόβλημα», δήλωσε ο Ρουχάνι στον Εμίρ Ταμίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, ανέφερε η Tasnim News.

Τόνισε ότι η χώρα του δεν ενδιαφέρεται για κλιμάκωση, αλλά θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της και να διαφυλάξει τα εθνικά της συμφέροντα.

«Ελπίζουμε ότι οι Αμερικανοί δεν θα κάνουν λάθος», εξήγησε στον αρχηγό κράτους του Κατάρ.

Πέντε δεξαμενόπλοια που μεταφέρουν 1,5 εκατομμύρια βαρέλια ιρανικού καυσίμου στη Βενεζουέλα βρίσκονται επί του παρόντος κοντά στην Καραϊβική, με το πρώτο πλοίο να έχει φτάσει στα χωρικά ύδατα της Βενεζουέλας μέχρι την Κυριακή.

Πηγή: RT

Δείτε ακόμα...