Ιράν: Οι λεγόμενοι «Φρουροί της Επανάστασης» ανακοίνωσαν ότι απέτρεψαν αεροπειρατεία

Οι λεγόμενοι «Φρουροί της Επανάστασης» του Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι εμπόδισαν την προηγουμένη μια «προσπάθεια αλλαγής κατεύθυνσης» αεροπλάνου που εκτελούσε εσωτερική πτήση προς αραβική χώρα του Κόλπου.

«Η συνωμοσία για την εκτροπή ενός αεροσκάφους Fokker 100 της εταιρίας Iran Air (…) εξουδετερώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με την εγρήγορση των Φρουρών», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Το κείμενο, που αναρτήθηκε στο Sepahnews, την επίσημη ιστοσελίδα των «Φρουρών της Επανάστασης», κάνει λόγο για «συνωμοσία» της οποίας ο «πρωτουργός» είχε «την πρόθεση να κάνει το αεροπλάνο να προσγειωθεί σε ένα αεροδρόμιο μιας από τις χώρες της νότιας ακτής του Περσικού Κόλπου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση το αεροσκάφος είχε αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Αχβάζ, στο νοτιοδυτικό Ιράν, με προορισμό τη Μασχάντ, βορειοδυτικά.

«Ο πρωτουργός της συνωμοσίας» συνελήφθη έπειτα «από αναγκαστική προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ισπαχάν» στο κέντρο της χώρας, αναφέρεται στην ανακοίνωση, χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες για το συμβάν και για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε.

«Οι επιβάτες του αεροσκάφους, που χαίρουν άκρας υγείας, μεταφέρθηκαν στον (τελικό) προορισμό τους με άλλη πτήση», προστίθεται στο κείμενο, όπου διευκρινίζεται ότι διεξάγεται έρευνα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...