Ιράν: Στηρίζει τη μάχη των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ


Το Ιράν στηρίζει τη μάχη των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ο διοικητής των ιρανικών Φρουρών της Επανάστασης.

«Η Τεχεράνη υποστηρίζει τη μάχη των Παλαιστινίων ενάντια στο σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ)», είπε ο Χοσεΐν Σαλαμί σε τηλεοπτική ομιλία. «Οι Παλαιστίνιοι έχουν αναδυθεί ως ένα έθνος εξοπλισμένο με πυραύλους».

Το Ιράν στηρίζει τους Παλαιστίνιους μαχητές της Χαμάς που κυβερνούν τη Λωρίδα της Γάζας και έχουν εκτοξεύσει εκατοντάδες ρουκέτες προς την ισραηλινή επικράτεια ενώ ταυτόχρονα δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ.

Οι ‘συμπαθούντες’ τον λαό της Παλαιστίνης εκατέρωθεν, αντικατροπτίζουν και τα ιμπεριαλιστικά σχέδια είτε των ‘δυτικών’ δυνάμεων, είτε των ‘μουσουλμανικών’, όπου αμφότερες στο όνομα της θρησκείας ή των δημοκρατικών δικαιωμάτων, είτε με το Ισραήλ είτε με την Παλαιστίνη, εκφράζουν τα δικά τους σχέδια ελέγχου στην περιοχή. Αντανακλούν μια βαθύτερη ιμπεριαλιστική σύγκρουση ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ έναντι της Κίνας, Ρωσίας, και στην προσπάθεια αποδυνάμωσής τους από την Μέση Ανατολή.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί έχουν γίνει «κουβάρι» στην ευρύτερη περιοχή, με επικίνδυνες εξελίξεις για τους λαούς, και τον ελληνικό. Η ελληνική αστική τάξη διεκδικεί σ΄αυτήν, αναβαθμισμένο ρόλο στον ενεργειακό της πλούτο σε συμμαχία με ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...