Ιράν: Συνέλαβαν ερευνητή του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης για «διάπραξη ενεργειών κατά της εθνικής ασφάλειας»

Αστυνομικοί του Ιράν, Τεχεράνη
Φώτο Αρχείου / Αστυνομικοί του Ιράν, Τεχεράνη / Πηγή: ANAPHOTO / Ali Ahmadvand

Ο Μαντανί Γαχφαροχί, ο οποίος δημοσίευσε αρκετά βιβλία στο Ιράν για τις κοινωνικές μάστιγες στο Ιράν (πορνεία, βία κατά των γυναικών, κακοποίηση παιδιών, φτώχεια, τοξικομανία), έχει συλληφθεί επανειλημμένα και είχε καταδικαστεί το 2012 σε φυλάκιση έξι ετών. Οι ιρανικές αρχές συνέλαβαν έναν ερευνητή του Πανεπιστημίου της Τεχεράνης ως ύποπτο για τη «διάπραξη ενεργειών κατά της εθνικής ασφάλειας», μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Καθηγητής Κοινωνιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αλαμέχ Ταμπαταμπάι στην Τεχεράνη, ο Σαΐντ Μαντανί Γαχφαροχί, 61 ετών, είναι «ύποπτος για διασυνδέσεις με το εξωτερικό και για τη διάπραξη ενεργειών που απειλούν την ασφάλεια της χώρας», μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο, χωρίς περισσότερα στοιχεία.

Ο Μαντανί Γαχφαροχί, ο οποίος δημοσίευσε αρκετά βιβλία για τις κοινωνικές μάστιγες το Ιράν, κυρίως για την πορνεία, τη βία κατά των γυναικών, την κακοποίηση των παιδιών, τη φτώχεια και την τοξικομανία, έχει συλληφθεί επανειλημμένα και είχε καταδικαστεί το 2012 σε φυλάκιση έξι ετών.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...