Ιράν: Συνελήφθη ένας «Ισραηλινός κατάσκοπος»

Ιράν σημαία

Το Ιράν συνέλαβε έναν «Ισραηλινό κατάσκοπο» και άλλα άτομα που ήταν σε επαφή με ξένες μυστικές υπηρεσίες, μετέδωσαν σήμερα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, χωρίς να αναφέρουν την εθνικότητα αυτών που συνελήφθησαν.

«Ένας Ισραηλινός κατάσκοπος συνελήφθη στην επαρχία του Ανατολικού Αζερμπαϊτζάν… και άλλοι κατάσκοποι που ήταν σε επαφή με υπηρεσίες πληροφοριών αρκετών χωρών συνελήφθησαν επίσης», ανέφερε αξιωματούχος του υπουργείου Πληροφοριών.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι να σχολιάσουν την πληροφορία. Η Ισλαμική Δημοκρατία δεν αναγνωρίζει το Ισραήλ και το έχει κατηγορήσει ότι βρίσκεται πίσω από ενέργειες δολιοφθοράς και δολοφονίες πυρηνικών επιστημόνων. Ένας Ιρανός που καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ των αμερικανικών και των ισραηλινών υπηρεσιών πληροφοριών εκτελέστηκε το 2020.

Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για τη δολοφονία πέρυσι του Μοχσέν Φαχριζαντέχ, διαπρεπούς πυρηνικού επιστήμονα και αναπληρωτή υπουργού Άμυνας, ο οποίος θεωρείτο ότι ήταν ο αρχιτέκτονας του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος. Το Ισραήλ ούτε έχει επιβεβαιώσει ούτε έχει απορρίψει την ευθύνη γι΄αυτήν τη δολοφονία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...