Ιράν: Τέσσερις άνδρες καταδικάστηκαν σε θάνατο για συνεργασία με το Ισραήλ

Η ιρανική δικαιοσύνη επικύρωσε σήμερα την ποινή του θανάτου για τέσσερις άνδρες που καταδικάστηκαν για συνεργασία με το Ισραήλ, ανακοίνωσε σήμερα ο ειδησεογραφικός ιστότοπος της δικαστικής εξουσίας της χώρας.

«Σύμφωνα με την τελική απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου, οι κατηγορούμενοι Χοσέιν Ορντουχανζαντέχ, Σαχίν Ιμανί Μαχμουνταμπάντ, Μιλάντ Ασραφί Ατμπατάν και Μανουσέχρ Σαχμπαντί Μποτζαντί, καταδικάστηκαν στην εσχάτη των ποινών για τη συνεργασία τους με το σιωνιστικό καθεστώς (Ισραήλ) και για απαγωγή», σύμφωνα με το Mizan Online.

Στις 22 Μαΐου, οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν ανακοινώσει ότι συνέλαβαν τα μέλη «ενός δικτύου που δρούσε υπό την καθοδήγηση των υπηρεσιών πληροφοριών» του Ισραήλ. Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Mizan Online, δεν διευκρινίζει ούτε πού επιχειρούσαν οι άνδρες αυτοί, ούτε τον τόπο όπου συνελήφθησαν.

«Τα πρόσωπα αυτά διέπραξαν κλοπές, καταστροφές προσωπικών και δημοσίων περιουσιών, απαγωγές και απόσπαση ψευδών ομολογιών», είχε αναφέρει η ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης.

«’Άλλοι τρεις κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από πέντε έως 10 χρόνια για έγκλημα κατά της ασφάλειας της χώρας, συνενοχή στην απαγωγή και κατοχή όπλων», πρόσθεσε σήμερα το Mizan Online.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...