Ισχυρή έκρηξη έπληξε το Ντονέτσκ

Στρατιωτικό περίπολο στην περιοχή του Ντονέτσκ, Ανατολική Ουκρανία, Φλεβάρης 2022
Στρατιωτικό περίπολο στην περιοχή του Ντονέτσκ, Ανατολική Ουκρανία, Φλεβάρης 2022

Ισχυρή έκρηξη έπληξε το Ντόνετσκ τα ξημερώματα της Τετάρτης, στις 04.03 τοπική ώρα, μετέδωσε ο ανταποκριτής του TASS.

Ο ήχος της έκρηξης ξύπνησε τους κατοίκους στην κεντρική συνοικία Voroshilovsky της πρωτεύουσας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (DPR) και στην παρακείμενη συνοικία Κιέβσκι, προκαλώντας ανησυχία.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων του Ντονέτσκ, η έκρηξη έπληξε ένα τετραώροφο κτίριο που στεγάζεται τηλεοπτικός σταθμός στην περιοχή Λένινσκι. «Μοιάζει με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό που πέταξε κάποιος», είπε στο πρακτορείο ο γενικός διευθυντής του Πρώτου Ρεπουμπλικανικού Καναλιού Σεργκέι Πελιανιτσίν, ο οποίος βρισκόταν στον τηλεοπτικό σταθμό εκείνη τη στιγμή.

Οι δυνάμεις ασφαλείας της ΛΔΔ δεν έχουν προβεί σε κάποια ανακοίνωση μέχρι τώρα.

Η ένταση κλιμακώθηκε κατά μήκος της γραμμής επαφής στην ανατολική Ουκρανία στις 17 Φεβρουαρίου. Στις 18 Φεβρουαρίου, οι επικεφαλής των LPR και DPR, Leonid Pasechnik και Denis Pushilin, ανακοίνωσαν την απομάκρυνση των αμάχων των δημοκρατιών στη Ρωσία, επικαλούμενοι την κλιμακούμενη απειλή εχθροπραξιών. Στις 19 Φεβρουαρίου διατάχθηκε πλήρης κινητοποίηση στις δημοκρατίες του Ντονμπάς.

Στις 21 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν αναγνώρισε τις δυο περιοχές, του DPR και του LPR (Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ).

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...