Ισλαμαμπάντ: Νέες πιέσεις για απέλαση του Γάλλου Πρέσβη

Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν
Φώτο Αρχείου / Η Λεωφόρος Συντάγματος με τα κυβερνητικά κτίρια εκατέρωθεν / Ισλαμαμπάντ, Πακιστάν / Πηγή: Zacharie Grossen

Αντιμέτωπη με νέες πιέσεις για την απέλαση του Γάλλου πρέσβη στο Ισλαμαμπάντ είναι η πακιστανική κυβέρνηση του «μεταρρυθμιστή» Ιμράν Καν, ενώ χτες αναμενόταν και νέα σχετική ψηφοφορία στη Βουλή.

Θυμίζουμε ότι η αστική τάξη του Πακιστάν – όπως εκφράζεται από την Κυβέρνηση του Καν – ακροβατεί ανάμεσα στις Κινεζικές επενδύσεις και τη «παραδοσιακή» σχέση (οικονομικής και στρατιωτικής εξάρτησης) με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ. Είναι χαρακτηριστικό, αν και όχι τυχαίο, ότι το πρόγραμμα εκσυχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων αυτή της μοναδικής (?) πυρηνικής δύναμης στη Μέση Ανατολή κατευθύνεται κατά ένα μεγάλο μέρος προς τις κινέζικές βιομηχανίες όπλων και τα ναυπηγεία.

Αφορμή για την ένταση μεταξύ των δύο χώρων ήταν σατιρικά σκίτσα με τον προφήτη Μωάμεθ που ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν υπερασπίστηκε. Με φόντο διάφορες διαδηλώσεις κατά του Παρισιού, η κυβέρνηση Καν έθεσε εκτός νόμου την οργάνωση «Τεχρίκ-ε-Λαμπαϊκ Πακιστάν» (TLP) που πλέον χαρακτήρισε «τρομοκρατική».

Η πρώτη φρεγάτα Τ054, κινεζικής κατασκευής, που αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν
Φώτο Αρχείου / Η πρώτη φρεγάτα Τ054, κινεζικής κατασκευής, που αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό του Πακιστάν / Πηγή: @燃烧的哈尔科夫 from Weibo.
Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...