Ισπανία: Χιλιάδες στους δρόμους της Βαρκελώνης απαιτώντας την απελευθέρωση του συλληφθέντος ράπερ

Από τις διαδηλώσεις ενάντια στην κράτηση του ράπερ Pablo Hasél / Πηγή: Twitter

Χιλιάδες διαδηλωτές κατέκλισαν δρόμους της Βαρκελώνης την Τρίτη το απόγευμα για να απαιτήσουν την απελευθέρωση του συλληφθέντα ράπερ, αφού του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για κατηγορίες δοξασμού της τρομοκρατίας και προσβολής των δικαιωμάτων στα τραγούδια του.

Ο Χάσελ καταδικάστηκε για στίχους και tweets που περιλάμβαναν αναφορές στην παραστρατιωτική ομάδα ΕΤΑ των Βάσκων, συγκρίνοντας τους Ισπανούς δικαστές με τους Ναζί και χαρακτηρίζοντας τον πρώην βασιλιά Juan Carlos αφεντικό της μαφίας.

Μετά τη σύλληψη του Χάσελ, η Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Κάρμεν Κάλβο δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η φυλάκιση ανθρώπων για θέματα ελευθερίας λόγου δεν πρέπει να συμβαίνεί σε μια δημοκρατία όπως της Ισπανίας.

Εικόνες δείχνουν χιλιάδες ανθρώπους να βαδίζουν στους κύριους δρόμους της Βαρκελώνης, φωνάζοντας «Ελευθερία για τον Πάμπλο Χάσελ». Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις στην πόλη της Καταλονίας.

Υπήρξαν κάποιες συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών με την περιφερειακή αστυνομία της Καταλονίας, να δηλώνει στο Twitter ότι οι διαδηλωτές έκαψαν μοτοσικλέτες και κάδους, δημιουργώντας οδοφράγματα και μπλοκάροντας δρόμους στη Βαρκελώνη και ότι προχώρησαν σε σύλληψη 14 ατόμων.

Πηγή: reuters.com

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...