Ισπανία: Γυναίκα έχασε το μάτι της από λαστιχένια σφαίρα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων

Διαδήλωση σε πόλη της Ισπανίας για τη σύλληψη του Πάμπλο Χασέλ καλλιτέχνη της ραπ σε εφαρμογή του «Τρομονόμου» που ψηφίζουν οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λογοκρίνουν και την τέχνη
Φώτο Αρχείου / Διαδήλωση σε πόλη της Ισπανίας για τη σύλληψη του Πάμπλο Χασέλ καλλιτέχνη της ραπ σε εφαρμογή του «Τρομονόμου» που ψηφίζουν οι χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να λογοκρίνουν και την τέχνη / Πηγή: TWITTER

Μια γυναίκα έχασε το ένα της μάτι εν μέσω διαδηλώσεων στην Ισπανία για τη σύλληψη του ραπ καλλιτέχνη Πάμπλο Χάσελ – διαδηλώσεις όπου η αστυνομία πυροβολεί με λαστιχένιες σφαίρες, σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα χτυπήθηκε από λαστιχένια σφαίρα από την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαδήλωσης την Τρίτη στη Βαρκελώνη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AP την Πέμπτη, επικαλούμενο αξιωματούχους.

Η ισπανική εφημερίδα El Pais ανέφερε ότι σύμφωνα με την ομάδα ανθρωπίνων δικαιωμάτων Iridia ο τραυματισμός προκλήθηκε από ένα λαστιχένιο βλήμα – είδος που χρησιμοποίησε η αστυνομία στην πόλη και στην ευρύτερη περιοχή της Καταλονίας, όπου ο Χάσελ συνελήφθη την Τρίτη.

Οι υγειονομικές αρχές στην περιοχή ανέφεραν ότι ένας ιατροδικαστής θα αποφανθεί για το τι προκάλεσε τον τραυματισμό της γυναίκας, ανέφερε η El Pais.

Θυμίζουμε ότι η σύλληψη του Ισπανού ράπερ έγινε κατ΄εφαρμογή του «τρομονόμου» κατά της τέχνης που μόλις λίγες μέρες πριν ψηφίστηκε και στην Ελλάδα. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε στην Ισπανία το 2015 από την κυβέρνηση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος και των Ποδέμος.

Με πληροφορίες από: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...