Ισπανία: Μεγάλη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση στη Μαδρίτη – Προκλητικός έλεγχος σε ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Η ισπανική αστυνομία ελέγχει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου - Αλαβάνο
Η ισπανική αστυνομία ελέγχει τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Λευτέρη Νικολάου – Αλαβάνο

Μεγάλη αντιΝΑΤΟική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή στη Μαδρίτη, μπροστά στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται 29-30 Ιούνη στην ισπανική πρωτεύουσα.

Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στον σταθμό της Ατότσα στην Μαδρίτη, ενώ στη συνέχεια ξεκίνησε μεγάλη διαδήλωση μέσω κεντρικών λεωφόρων της πόλης προς την Plaza de Espana.

Ιδιαίτερα μαζικό και με ξεχωριστό παλμό ήταν το μπλοκ των αγωνιστικών, αντιιμπεριαλιστικών δυνάμεων, με σημαντική συμμετοχή αγωνιστών και από την Ελλάδα.

Με τα πανό τους και τα συνθήματά τους προπορεύονταν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών και Κομμουνιστικές Νεολαίες μέλη της ΠΟΔΝ.

Πίσω από το πανό του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), διαδήλωσαν αντιπροσωπείες και από τη χώρα μας, από την ΕΕΔΥΕ και την ΟΓΕ. Εκεί ένωσαν τις φωνές τους Επιτροπές Ειρήνες από την Ισπανία, αλλά και από την Πορτογαλία.

Σε κοινό μαχητικό μπλοκ διαδήλωσαν τα μέλη του Κομμουνιστικού Κόμματος Εργαζομένων της Ισπανίας (PCTE) και η πολυμελής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ, με τους πρωτοπόρους συντρόφους από κάθε Οργάνωσης Περιοχής του Κόμματος και της ΚΝΕ που διακρίθηκαν στην άμιλλα της Οικονομικής Εξόρμησης και πραγματοποιούν επίσκεψη στη Μαδρίτη.

Οι Ισπανοί και οι Ελληνες κομμουνιστές φώναξαν συνθήματα και στις δύο γλώσσες, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία: «Ελλάδα – Ισπανία φωνάζουν οι λαοί, να φύγουνε οι βάσεις και οι ΝΑΤΟικοί», «ΝΑΤΟ και Ρωσία τη γη ξαναμοιράζουν, με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν», «Η πάλη είναι ο μόνος δρόμος»…

Στο τέλος της κινητοποίησης, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Εργαζομένων της Ισπανίας, Άστορ Γκαρσία, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τη συμμετοχή της στη διαδήλωση, τονίζοντας ότι ο στόχος ήταν να καταγγελθούν ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, το ΝΑΤΟ, καθώς και η κυβέρνηση της Ισπανίας που εμπλέκεται ενεργά στους πολεμικούς ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Προκλητική η στάση της ισπανικής αστυνομίας σε ευρωβουλευτή του ΚΚΕ

Απαράδεκτη και προκλητική ήταν η στάση της ισπανικής αστυνομίας προς τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Λευτέρη Νικολάου Αλαβάνο κατά τη μεγάλη διαδήλωση που έγινε στη Μαδρίτη ενάντια στο ΝΑΤΟ. 

Συγκεκριμένα, με προκλητικό τρόπο Ισπανοί αστυνομικοί σταμάτησαν στο συγκροτημένο μπλοκ του ΚΚΕ και του ΚΚ Εργαζόμενων της Ισπανίας τον ευρωβουλευτή του ΚΚΕ και του έκαναν έλεγχο στην τσάντα του παρά το γεγονός ότι έχει διπλωματικό και κανονικό διαβατήριο. Η προκλητική αυτή στάση είχε σκοπό να προκληθεί επεισόδιο.

Κρατήθηκαν τα στοιχεία του στελέχους του ΚΚΕ και αφέθηκε να συνεχίσει την διαδήλωση.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...