Ισπανία: Νέες επιστολές παγιδευμένες με εκρηκτικά σε Αεροπορική Βάση και Υπ. Εσωτερικών

Σε συναγερμό παραμένουν οι ισπανικές αρχές, καθώς νέες επιστολές παγιδευμένες με εκρηκτικά εντοπίστηκαν σήμερα στην Ισπανία.

Ένας εκρηκτικός μηχανισμός κρυμμένος σε πακέτο στάλθηκε με το ταχυδρομείο στην αεροπορική βάση Τορεχόν ντε Αρντόθ έξω από τη Μαδρίτη, ανέφερε η εφημερίδα El Mundo. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, αντίστοιχη επιστολή εντοπίστηκε σήμερα στο υπουργείο Εσωτερικών.

Χθες, δύο βόμβες κρυμμένες σε επιστολές εντοπίστηκαν στην ουκρανική πρεσβεία στη Μαδρίτη και σε ένα εργοστάσιο παραγωγής όπλων στη Σαραγόσα, στη νότια Ισπανία.

Ένας εργαζόμενος στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη τραυματίστηκε ελαφρά από την έκρηξη της επιστολής-βόμβας, ο παραλήπτης της οποίας ήταν ο πρεσβευτής, γεγονός που ώθησε το Κίεβο να ζητήσει την ενίσχυση της ασφάλειας σε όλες τις διπλωματικές του αποστολές. Όταν ρωτήθηκε ποιον υποπτεύεται για την ενέργεια αυτή, ο Σέρχιι Ποχορελτσέφ, ο Ουκρανός πρεσβευτής στην Ισπανία, εμμέσως κατηγόρησε τη Ρωσία.

Στην έδρα του εργοστασίου παραγωγής όπλων «Instalaza», στη Σαραγόσα, οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας προκάλεσαν ελεγχόμενη έκρηξη στο ύποπτο πακέτο.

Οι ισπανικές αρχές αποκάλυψαν σήμερα ότι μια παγιδευμένη επιστολή, με χαρακτηριστικά «παρόμοια» με αυτή που εξερράγη χθες Τετάρτη στην πρεσβεία της Ουκρανίας στη Μαδρίτη, είχε σταλεί στις 24 Νοέμβρη στον πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας ανακοίνωσε ότι «φάκελος που περιείχε πυροτεχνικό υλικό» και απευθυνόταν «στον πρόεδρο της κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ (…) εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε από τις υπηρεσίες ασφαλείας της προεδρίας της κυβέρνησης στις 24 Νοεμβρίου».

Πηγή: El Mundo, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...