Ισπανία: Στρατιώτες ανακάλυψαν πτώματα μέσα σε γηροκομεία

Κρεβάτια σε Νοσοκομείο

Τις επιπτώσεις που έχει η  παράδοση του ευαίσθητου τομέα της υγείας στην ιδιωτική πρωτοβουλία, δυστυχώς ζει η Ισπανία σήμερα με το χειρότερο τρόπο.

Ισπανοί στρατιώτες ανακάλυψαν εγκαταλελειμμένους ηλικιωμένους, μερικοί είχαν πεθάνει στο κρεβάτι τους, μέσα σε γηροκομεία που επλήγησαν από την επιδημία του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες η υπουργός Άμυνας στη Μαδρίτη.

“Θα είμαστε αδιάλλακτοι και άτεγκτοι όσον αφορά τη μεταχείριση που έχουν οι γέροντες σε αυτές τις κατοικίες”, δήλωσε η υπουργός Άμυνας Μαργαρίτα Ρόμπλες μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο Telecinco.

“Ο στρατός, κατά τη διάρκεια ορισμένων επισκέψεων, είδε ηλικιωμένους τελείως εγκαταλελειμμένους, ακόμη και πεθαμένους πάνω στα κρεβάτια τους μερικές φορές”, δήλωσε.

Ο στρατός έχει πλέον αρμοδιότητα να παρεμβαίνει στους οίκους ευγηρίας, μετά τους δεκάδες θανάτους που καταγράφηκαν σε διάφορα γηροκομεία, κυρίως στη Μαδρίτη και στην περιφέρεια Καστίλλη -Λα Μάντσα, στην κεντρική Ισπανία.

Από το 2011 έως το 2018 η Κομισιόν ζήτησε 63 φορές από κράτη-μέλη της ΕΕ, να μειώσουν τις δαπάνες για τη δημόσια Υγεία και να προχωρήσουν σε ιδιωτικοποιήσεις στον κλάδο Υγείας και πρόνοιας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...