Ισπανικές Εκλογές: Ήττα Podemos και παραίτηση του Πάμπλο Ιγλκέσιας

Πάμπλο Ιγλκέσιας

Ο Πάμπλο Ιγλκέσιας, αρχηγού των Podemos, μετά την ήττα του στις ισπανικές εκλογές, δήλωσε πως αποσύρεται από την πολιτική μιας και δεν μπορεί να φανεί χρήσιμος.

Οι καταμετρημένοι ψήφοι στις ισπανικές εκλογές έχουν φτάσει πλέον σε ποσοστό 99,5% και όπως όλα δείχνουν η Ιζαμπέλ Ντίαθ Αγιούσο, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως το ανερχόμενο αστέρι στο δεξιό Λαϊκό Κόμμα (PP), κέρδισε σχεδόν το 45% των ψήφων.

Αυτό έκανε τον Πάμπλο Ιγκλέσιας να ανακοινώσει την παραίτησή του από όλες τις αρμοδιότητές του στους Podemos και την αποχώρησή του από την πολιτική μετά την ταπεινωτική ήττα που υπέστη.

Podemos «κατατροπώθηκαν», καθώς το ποσοστό τους δεν ξεπέρασε το 7%.

«Όταν δεν μπορείς να είσαι χρήσιμος, πρέπει να ξέρεις να αποσύρεσαι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πάμπλο Ιγκλέσιας σε δημοσιογράφους αργά την Τρίτη, αφού έμαθε τα αποτελέσματα, τα οποία χαρακτήρισε μάλιστα ως τραγωδία.

Ο Πάμπλο Ιγκλέσιας ίδρυσε τους Podemos τον Ιανουάριο του 2014, οι οποίοι “απορρόφησαν” την οργή του πλήθους για τα μέτρα λιτότητας που επιβλήθηκαν το 2008 με αφορμή την οικονομική κρίση που έπληξε και την Ισπανία προσπαθώντας να παρουσιαστούν ως υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...