Ισραήλ: Άλλες 3.144 κατοικίες εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Παράνομοι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη
Παράνομοι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη

Το Ισραήλ ενέκρινε σήμερα την κατασκευή 3.144 κατοικιών για εποίκους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, συνεχίζοντας την προσπάθεια εκδίωξης των παλαιστινίων από τα εδάφη τους. 

Η επιτροπή σχεδιασμού της Πολιτικής Διοίκησης έδωσε το οριστικό πράσινο φως για την οικοδόμηση 1.800 κατοικιών, ενώ ενέκρινε και άλλες 1.344 κατασκευές, όπως ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του στρατιωτικού οργάνου του υπουργείου Άμυνας, που είναι αρμόδιο για τους εποικισμούς στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Η απόφαση του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, με αντίδραση του Στέιτ Ντηπάρτμεντ την Τρίτη 26/10 που ανέφερε πως τα σχέδια ανέγερσης νέων κατοικιών (για Εβραίους έποικους) «είναι πλήρως ασύμβατα με τις προσπάθειες για διατήρηση της ειρήνης» και προκαλούν τη …«βαθιά ανησυχία» των ΗΠΑ.

Οι εγκρίσεις αφορούν 729 κατοικίες στο Αριέλ (στη βόρεια κατεχόμενη Δυτική Όχθη), 346 στο Μπέιτ-Ελ (κοντά στη Ραμάλα) και 102 στο Ελκανά (στη βορειοδυτική κατεχόμενη Δυτική Όχθη). Η «ενόχληση» των ΗΠΑ αντικατοπτρίζει στην πραγματικότητα την δυσκολία τους να διατηρήσουν τα προσχήματα περί του δήθεν «ουδέτερου ρόλου» που μπορούν να παίξουν σε μελλοντική διαπραγμάτευση για την υποτιθέμενη «επίλυση» του παλαιστινιακού.

Περίπου 475.000 Ισραηλινοί έποικοι κατοικούν σήμερα στη Δυτική Όχθη, δίπλα σε 2,8 εκατομμύρια Παλαιστίνιους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...