Ισραήλ: Άλλες 800 κατοικίες εποίκων στηνκατεχόμενη Δυτική Όχθη ανακοίνωσε ο Νετανιάχου

Παράνομοι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη
Παράνομοι ισραηλινοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη

Την ανέγερση άλλων 800 κατοικιών Εβραίων εποίκων στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση του Ισραήλ, συνεχίζοντας την παράνομη πολιτική εποικισμού σε βάρος των δικαιωμάτων του παλαιστινιακού λαού.

Ανακοίνωση του γραφείου του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου ανέφερε πως περίπου 800 κατοικίες θα οικοδομηθούν στους οικισμούς Μπέιτ Ελ και Γκίβατ Ζέεβ, βόρεια της Ιερουσαλήμ και στους Ταλ Μενάσε, Ρεχέλιμ, Σαβέι Σόμρον, Μπαρκάν και Καρνέι Σόμρον στη βόρεια Δυτική Όχθη. Δεν αναφέρει ημερομηνία έναρξης κατασκευής.

«Είναι μια προσπάθεια να αναμετρηθεί με τον χρόνο και να επωφεληθεί από τις τελευταίες ημέρες της σημερινής κυβέρνησης των ΗΠΑ», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Βάζελ Αμπού Γιούσεφ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Παράλληλα, σήμερα το πρωί, κοντά στο χωριό Φαράν της Βόρειας Δυτικής Οχθης, οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις πυροβόλησαν και τραυμάτισαν έξι νεαρούς Παλαιστίνιους εργάτες κοντά σε φυλάκιο ενώ περίμεναν να περάσουν σε κατεχόμενες περιοχές για να δουλέψουν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...