Ισραήλ ανακοίνωσε ότι εξάρθρωσε δίκτυο που στρατολογούσε γυναίκες για να κατασκοπεύουν για λογαριασμό του Ιράν

Το Ισραήλ ανακοίνωσε σήμερα ότι εξάρθρωσε ένα «ιρανικό κατασκοπευτικό δίκτυο» που στρατολογούσε Ισραηλινές μέσω των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης και τους ανέθετε διάφορες αποστολές, όπως για παράδειγμα να αποκτούν πρόσβαση σε στρατιωτικά έγγραφα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της η Σιν Μπετ, [υπηρεσία εσωτερικών πληροφοριών του Ισραήλ], αναφέρει ότι πολλές Ισραηλινές, η ταυτότητα των οποίων δεν αποκαλύφθηκε, στρατολογήθηκαν μέσω του Facebook από έναν Ιρανό πράκτορα, τον «Ραμπότ Ναμντάρ». Ο τελευταίος εμφανιζόταν ως Εβραίος που ζούσε στο Ιράν.

«Μολονότι οι γυναίκες υποψιάζονταν ότι ο εν λόγω άνδρας ήταν μέλος των ιρανικών υπηρεσιών, ορισμένες συνέχισαν τις επαφές μαζί του, αποδεχόμενες αποστολές έναντι χρηματικών ποσών», πρόσθεσε η Σιν Μπετ. Μετά τη στρατολόγηση στο Facebook η επικοινωνία συνεχιζόταν συνήθως με κρυπτογραφημένα μηνύματα μέσω του WhatsApp.

«Το κράτος του Ισραήλ είναι σε μόνιμη εκστρατεία κατά του Ιράν. Είναι σαφές: παρατηρούμε αδιάκοπες προσπάθειες και απόπειρες των Φρουρών της Επανάστασης να στρατολογήσουν Ισραηλινούς πολίτες», σχολίασε ο πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ, καλώντας τους Ισραηλινούς να είναι «σε εγρήγορση» στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...