Ισραήλ: Ανησυχία για Παλαιστίνιο κρατούμενο που κάνει απεργία πείνας 140 ημέρες

Παλαιστίνη, υπό την στρατιωτική κατοχή του κράτους δολοφόνου, του Ισραήλ

Σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας Παλαιστίνιου κρατούμενου στο Ισραήλ που κάνει απεργία πείνας επί σχεδόν 140 ημέρες, με την οργάνωση Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ να απαιτεί να αφεθεί ελεύθερος απειλώντας να τερματίσει την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο 40χρονος Παλαιστίνιος Χισάμ Αμπού Χάουας, κρατείται σε φυλακή του Ισραήλ.

Εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ασάφ Χαροφέ, κοντά στο Τελ Αβίβ, επιβεβαίωσε χθες Κυριακή ότι η κατάστασή του είναι σοβαρή, αρνήθηκε όμως πως η ζωή του 40χρονου κρατουμένου διατρέχει κίνδυνο.

Ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ προειδοποίησε το Σάββατο ότι θα σημειωθεί «έκρηξη», απειλώντας να τερματίσει την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει στη Λωρίδα της Γάζας, εάν ο κρατούμενος δεν αποφυλακιστεί.

Ο Χισάμ Αμπού Χάουας κατάγεται από τη Ντούρα, κοντά στη Χεβρόνα, στο νότιο τμήμα της Δυτικής Όχθης. Τελεί υπό «διοικητική κράτηση» από τον Οκτώβριο του 2020. Το μέτρο αυτό επιτρέπει στις αρχές του Ισραήλ να κρατούν φυλακισμένους Παλαιστίνιους για έξι μήνες –διάστημα που μπορεί να ανανεώνεται– χωρίς να τους απαγγέλλουν κατηγορίες επισήμως.

Δείτε ακόμα...