Ισραήλ: Διερευνάται πιθανή επίθεση με πυραύλους σε φορτηγό πλοίο

το csav tyndall

Ένα φορτηγό πλοίο με σημαία της Λιβερίας που ταξιδεύει από τη Σαουδική Αραβία στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δέχθηκε επίθεση στον Ινδικό Ωκεανό, σύμφωνα με τα ισραηλινά και λιβανικά μέσα ενημέρωσης.

Το πλήρωμα δεν τραυματίστηκε και το πλοίο, πιθανότατα χτυπημένο από πύραυλο το Σάββατο, δεν υπέστη σοβαρή ζημιά και συνέχισε το ταξίδι του, ανέφερε η τηλεόραση N12 του Ισραήλ, επικαλούμενη ανώνυμες πηγές στο αμυντικό ίδρυμα του Ισραήλ.

Οι αξιωματούχοι της άμυνας δήλωσαν ότι ελέγχουν αν οι ιρανικές δυνάμεις ήταν πίσω από την υποτιθέμενη επίθεση, σύμφωνα με το Ν12.

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αναγνώρισαν το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ως το CSAV Tyndall και αρχικά ανέφεραν ότι ανήκε στην Zodiac Maritime Ltd, μια διεθνή εταιρεία διαχείρισης πλοίων με έδρα το Λονδίνο που ανήκει στον ισραηλινό μεγιστάνα Eyal Ofer. Ωστόσο, η εταιρεία εξέδωσε δήλωση που ανέφερε ότι δεν λειτουργεί πλέον ή δεν ανήκει στο CSAV Tyndall.

Δεδομένα παρακολούθησης πλοίων από το Refinitiv Eikon έδειξαν ότι το πλοίο ήταν τελευταία αγκυροβολημένο στην Τζέντα και τώρα βρισκόταν στα ανοικτά του Ντουμπάι.

Πηγή: Aljazeera

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...