Ισραήλ: Ελεύθερος Παλαιστίνιος απεργός πείνας

Παλαιστίνη - Το τείχος στην περιοχή Netiv HaAsara απο την πλευρά της Γάζα
Φώτο Αρχείου / Παλαιστίνη – Το τείχος στην περιοχή Netiv HaAsara απο την πλευρά της Γάζα / Πηγή: UNSPLASH / Φωτογράφος: Cole Keister

Οι ισραηλινές κατοχικές αρχές αναγκάστηκαν να ανακοινώσουν πως σταματούν την επιβολή «διοικητικής κράτησης» σε βάρος του Παλαιστίνιου Μάχιρ αλ Ακχράς, μετά από απεργία πείνας 103 ημερών που ολοκλήρωσε την Παρασκευή διαμαρτυρόμενος για την άδικη και παράνομη φυλάκισή του.

Ο 48χρονος Παλαιστίνιος, πατέρας έξι παιδιών, αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος μετά τις 26 Νοέμβρη καθώς έως τότε θα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Κάπλαν του κεντρικού Ισραήλ λόγω προβλημάτων στην υγεία που υπέστη από την πολυήμερη απεργία πείνας.

Ο Ακχράς είχε συλληφθεί και κρατούνταν δίχως απαγγελία κατηγοριών, στο πλαίσιο της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης». Ο αγώνας του υποστηρίχτηκε από διάφορες οργανώσεις, μεταξύ των οποίων Οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στο Ισραήλ, το Νομικό Κέντρο για τα Δικαιώματα της Αραβικής Μειονότητας στο Ισραήλ, ο Σύνδεσμος Ανταμπίρ για την Υποστήριξη των Δικαιωμάτων των Κρατουμένων και η Δημόσια Επιτροπή Κατά των Βασανιστηρίων στο Ισραήλ.

Δείτε ακόμα...