Ισραήλ: Επιχείρηση τεθωρακισμένων νότια της Λωρίδας της Γάζας

Παλαιστίνια

Νέα επιχείρηση πραγματοποίησαν ισραηλινά άρματα μάχης σε περιοχές της νότιας Λωρίδας της Γάζας στα σύνορα με το Ισραήλ μετά τα μεσάνυχτα Τρίτης προς Τετάρτης. Βομβάρδισαν θέσεις του ένοπλου βραχίονα της ισλαμιστικής οργάνωσης «Χαμάς» με πρόσχημα την αναίμακτη εκτόξευση ρουκέτας. Παλαιστινιακές πηγές ανέφεραν τουλάχιστον τρεις βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία βομβάρδισε εγκαταστάσεις της «Χαμάς» ως αντίποινα στις εκτοξεύσεις δύο ρουκετών, κοντά στην Ασντότ, πόλη που απέχει περίπου τριάντα χιλιόμετρα βόρεια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Τέλος, χτες Ισραηλινοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν τις πρόσφατες πληροφορίες για απαγόρευση πρόσβασης στα σχολεία της ισραηλινής Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης «Μπι Τσέλεμ», επειδή χαρακτήρισε τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής των Παλαιστινίων «κράτος Απαρτχάιντ». Ο διευθυντής της οργάνωσης Χαγκάι αλ Αντ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο με αφορμή έκθεση της οργάνωσης, τόνισε πως «πλέον μεταξύ Μεσογείου και Ιορδάνη ποταμού δεν υπάρχουν δυο καθεστώτα (ένα ισραηλινό, ένα παλαιστινιακό) αλλά μόνο ένα, που εργάζεται για να αναπτύξει και να σταθεροποιήσει την υπεροχή μιας ομάδας πάνω σε μια άλλη, των Εβραίων επί των Παλαιστινίων».

Με πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε ακόμα...