Ισραήλ: Επίθεση ιρακινών χάκερ σε ΜΜΕ, δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Σολεϊμανί

Επίθεση ιρακινών χάκερ σε ισραηλινά μμε

Επίθεση από Ιρανούς χάκερ δέχτηκαν τουλάχιστον δύο ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων και η Jerusalem Post, νωρίς το πρωί της Δευτέρας, δύο ακριβώς χρόνια από τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί, έπειτα από αμερικανική επίθεση με drone. 

Σύμφωνα με όσα ανέφερε η εφημερίδα, για περίπου δύο ώρες στην ιστοσελίδα απεικονιζόταν ένα ομοίωμα των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ντιμόνα στο Ισραήλ να εκρήγνυται, συνοδευόμενο από το μήνυμα «βρισκόμαστε κοντά σας, εκεί που δεν μπορείτε να σκεφτείτε». Το ίδιο μήνυμα, όπως μεταδίδεται, εντοπίστηκε και στην ιστοσελίδα Maariv. 

Δεν πρόκειται για το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό, καθώς τον Μάιο του 2020, η Jerusalem Post είχε αναφέρει ότι είχε γίνει και πάλι στόχος Ιρανών χάκερ, τότε με τεχνητές εικόνες από το Τελ Αβίβ να φλέγεται και τον τότε πρωθυπουργό, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, να κολυμπά αναζητώντας σωσίβιο. «Να είστε έτοιμοι για μια μεγάλη έκπληξη», ήταν η απειλή που συνόδευε την επίθεση εκείνη. 

Σημειώνεται ότι το περασμένο  Σάββατο, χιλιάδες άτομα συγκεντρώθηκαν στη Βαγδάτη, σε αντιαμερικανικές διαδηλώσεις, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Σολεϊμανί, ζητώντας, όπως έλεγαν, από να μπει τέλος «στην τρομοκρατία των ΗΠΑ» και να αποχωρήσουν τα εναπομείναντα αμερικανικά στρατεύματα από το Ιράκ.

Αναδημοσίευση από: kathimerini

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...