Ισραήλ: Εξόντωση της Χαμάς και δημιουργία νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Γάζα, οι στρατιωτικοί στόχοι

Ο Γιοάβ Γκάλαντ μιλά σε ισραηλινούς στρατιώτες

Την κατοχή και της Λωρίδας της Γάζας προεξόφλησε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιοάβ Γκάλαντ, με το πρόσχημα της «δημιουργίας ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας» στην περιοχή, κάνοντας λόγο για την υλοποίηση «μιας νέας πραγματικότητας».

Ο Γιοάβ Γκάλαντ παρουσίασε σήμερα τα πολεμικά σχέδια και τους στόχους της ισραηλινής στρατιωτικής εκστρατείας στη Λωρίδα της Γάζας, μιλώντας στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και ’Αμυνας της Κνεσέτ. Όπως είπε, οι πολεμικοί ισραηλινοί στόχοι περιλαμβάνουν την εξόντωση της Χαμάς, μέσω της καταστροφής των στρατιωτικών και κυβερνητικών της δυνατοτήτων, την πλήρη παραίτηση του Ισραήλ από κάθε ευθύνη στη Γάζα και τη δημιουργία ενός νέου «καθεστώτος ασφαλείας» στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Γκάλαντ ανέφερε στα μέλη της Επιτροπής ότι ο πόλεμος θα έχει τρεις κύριες φάσεις.

«Βρισκόμαστε στην πρώτη φάση, στην οποία διεξάγεται μια στρατιωτική εκστρατεία με (αεροπορικές επιδρομές) και αργότερα με (χερσαίους) ελιγμούς με στόχο (…) την καταστροφή της Χαμάς», είπε.

Η δεύτερη φάση, θα συνεχιστεί με μάχες αλλά χαμηλότερης έντασης καθώς τα στρατεύματα εργάζονται για να «εξαλείψουν θύλακες αντίστασης».

«Η τρίτη φάση θα είναι η δημιουργία ενός νέου καθεστώτος ασφαλείας στη Λωρίδα της Γάζας, η παραίτηση του Ισραήλ από κάθε ευθύνη για την καθημερινή ζωή στη Λωρίδα της Γάζας και η δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας ασφάλειας για τους πολίτες του Ισραήλ και τους κατοίκους της περιοχής που περιβάλλει τη Γάζα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...