Ισραήλ: Η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε μέλη της Χαμάς

Η Τουρκία έδωσε διαβατήρια σε 12 μέλη της Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε υψηλόβαθμος Ισραηλινός διπλωμάτης, κάνοντας λόγο για «ένα διόλου φιλικό βήμα», το οποίο η κυβέρνησή του θα θέσει σε Τούρκους αξιωματούχους.

Μερικές ημέρες μετά τη συνάντηση του Τούρκου προέδρου με ηγετικά στελέχη της ισλαμικής οργάνωσης Χαμάς που επισκέπτονταν την Τουρκία, ο επιτετραμμένος του Ισραήλ Ρόι Γκιλάντ δήλωσε ότι η χώρα του είχε πει ήδη πέρυσι στην Τουρκία ότι η Χαμάς πραγματοποιεί «δραστηριότητα που σχετίζεται με την τρομοκρατία» στην Κωνσταντινούπολη αλλά η Τουρκία δεν έλαβε μέτρα.

Τουρκία και Ισραήλ βρίσκονται σε διαμάχη τα τελευταία χρόνια, παρά τους εμπορικούς δεσμούς που διατηρούν. Ο Γκιλάντ δήλωσε ότι το Ισραήλ έχει αποδείξεις ότι η Τουρκία χορήγησε διαβατήρια και ταυτότητες σε μέλη της Χαμάς, της οργάνωσης που ελέγχει τη Γάζα και θεωρείται «τρομοκρατική» οργάνωση από τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Μερικοί βρίσκονται στη διαδικασία, μερικοί έλαβαν τα έγγραφα αλλά μιλάμε για περίπου μια δωδεκάδα, έχουμε ήδη ένα έγγραφο, αντίγραφο του οποίου θα παρουσιάσουμε στην κυβέρνηση» δήλωσε και πρόσθεσε πως «κρίνοντας από την τελευταία εμπειρία που είχαμε παρουσιάζοντας ένα χαρτοφυλάκιο καλά θεμελιωμένο στην κυβέρνηση… και μη λαμβάνοντας καμιά απάντηση, πρέπει να πω ότι δεν τρέφω πολλές ελπίδες ότι κάτι θα γίνει αυτή τη φορά».

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...