Ισραήλ: Με πιστοποιητικό στους χώρους αναψυχής από σήμερα

Εμβολιασμός Ισραήλ

Τα τμήματα οικονομίας άνοιξαν σήμερα στο Ισραήλ καθώς σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας έχει εμβολιαστεί με εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Τα καταστήματα ήταν ανοικτά για όλους σήμερα το πρωί, όμως πρόσβαση σε χώρους αναψυχής όπως γυμναστήρια και θέατρα θα έχουν οι εμβολιασμένοι ή όσοι που έχουν αναρρώσει από τη νόσο και θεωρείται ότι έχουν ανοσία.

Παρ’ όλ’ αυτά συνεχίζουν να ισχύουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και απαγορεύεται η συνάθροιση σε αίθουσες δεξιώσεων, ενώ στις θρησκευτικές τελετές θα επιτρέπεται μόνο ο μισός πληθυσμός από αυτόν που επιτρέπεται υπό κανονικές συνθήκες.

Η σημερινή χαλάρωση των μέτρων, έναν χρόνο ακριβώς μετά το πρώτο καταγεγραμμένο κρούσμα κορονοϊού στο Ισραήλ, εντάσσεται στο σχέδιο της κυβέρνησης να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία τον επόμενο μήνα, όταν ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διεκδικεί την επανεκλογή του.

Το Ισραήλ έχει χορηγήσει τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου της Pfizer στο 45% και πλέον των 9 εκατ. κατοίκων του, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας. Το πρόγραμμα των δύο δόσεων έχει μειώσει τις μολύνσεις με COVID-19 κατά 95,8%, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου.

Με πληροφορίες από: CNN

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...