Ισραήλ: Μπήκε στο επίπεδο κινδύνου 3 της πανδημίας

Σημαία του Ισραήλ

Το Ισραήλ μπήκε στο επίπεδο κινδύνου 3 της πανδημίας. Πριν λίγες εβδομάδες οι αριθμοί άρχισαν να παίρνουν και πάλι την ανιούσα. Το Ισραήλ ανακοίνωσε πριν λίγα 24ωρα πάνω από 6.700 νέα κρούσματα.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ από τον Φεβρουάριο, οπότε και θεωρητικά ο ιός είχε νικηθεί.

Η παραλλαγή Δέλτα κυριαρχεί στη χώρα και η κυβέρνηση προσπαθεί να την περιορίζει με αυστηροποίηση των μέτρων. Ήδη πάντως έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί και για την τρίτη δόση με πάνω από μισό εκατομμύριο Ισραηλινούς να την έχουν λάβει.

Τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) πρόσθεσαν το Ισραήλ στις χώρες που βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου. Παράλληλα, συμβουλεύουν τους πολίτες της χώρας να αποφεύγουν τα ταξίδι στο Ισραήλ.

Υπάρχει πάντως ειδική οδηγία για όσους πρέπει οπωσδήποτε να ταξιδέψουν στο Ισραήλ, να διασφαλίσουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Οι ειδικοί προειδοποιούν επίσης ότι λόγω της τρέχουσας κατάστασης στο Ισραήλ, ακόμη και οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες ενδέχεται να κινδυνεύουν να προσβληθούν και να μεταδώσουν παραλλαγές του κορωνοϊού.

Η ταξιδιωτική οδηγία περιλαμβάνει επίσης τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

Το Ισραήλ προηγουμένως είχε μπει στο επίπεδο κινδύνου 3. Κάπως έτσι μοιάζουν αναπόφευκτα τα νέα περιοριστικά μέτρα με τους αρμόδιους να επισημαίνουν ότι μία γενική καραντίνα αποτελεί μία έσχατη λύση.

Δείτε ακόμα...