Ισραήλ: Νέα στοιχεία για δολοφονίες δημοσιογράφων εν μέσω έντασης της λογοκρισίας

Νέα στοιχεία προκύπτουν συνεχώς για την αντιμετώπιση των δημοσιογράφων και της «ελευθερίας του λόγου» από το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

Να θυμίσουμε πως σε μια χυδαία προσπάθεια να εξωραϊστούν τα εγκλήματα του Ισραήλ, οι σύμμαχοι του και τα φερέφωνα της ευρωατλαντικής πολεμικής προπαγάνδας χαρακτηρίζουν το Ισραήλ ως «τη μοναδική δημοκρατία στη Μ. Ανανατολή που μάχεται τον αυταρχισμό»! 

Το Ισραήλ, που διαπράττει μια γενοκτονία εναντίον του παλαιστηνιακού λαού, εξοντώνει συνεχώς και δημοσιογράφους που δεν αναπαράγουν την προπαγάνδα του. Οι απώλειες των δημοσιογράφων στη Γάζα, δεν είναι προφανώς ούτε «παράπλευρες» αλλά ούτε και τυχαίες. Από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης οι δημοσιογράφοι που έχουν χάσει τη ζωή τους ξεπερνούν κατά πολύ τους 100!

Σε μια «παράλληλή» είδηση αναφορικά με την …«μοναδική δημοκρατία της Μ. Ανατολής», το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ αποφάσισε σήμερα Κυριακή 5 Μάη την διακοπή λειτουργίας του Al Jazeera στη χώρα.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, πριν λίγες μέρες η Washington Post επανήλθε στο θέμα του χτυπήματος από το Ισραήλ αυτοκινήτου που επέβαιναν 4 Παλαιστίνιοι δημοσιογράφοι στις 7 Γενάρη έξω από τη Χαν Γιουνίς στη νότια Γάζα. Το χτύπημα είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο δυο μελών συνεργείου του Al Jazeera (του Χάμζα Νταντού και του Μουσταφά Θουράγια) και τον σοβαρό τραυματισμό 2 ανεξάρτητων δημοσιογράφων. Το Ισραήλ μετά το τραγικό συμβάν, ως συνήθως, δήλωσε πως εξόντωσε «τρομοκράτες» που χρησιμοποιούσαν drone δημιουργώντας απειλή για τα στρατεύματα κατοχής του.  

Η Washington Post απέκτησε και εξέτασε το υλικό από το drone των δημοσιογράφων και το δημοσίευσε. Στα συγκεκριμένα πλάνα, δεν διακρίνονται ούτε ισραηλινοί στρατιώτες, ούτε κανένας στρατιωτικός εξοπλισμός, γεγονός που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς του κράτους-δολοφόνου.  

Ο Χάμζα Νταντού, είναι γιος του επίσης δημοσιoγράφου του Al Jazeera Ουαέλ αλ-Νταντού. Ο Ουαέλ την ώρα που έκανε ρεπορτάζ, βρέθηκε στη θέση να ανακοινώσει τον θάνατο της συζύγου, της κόρης του και ενός γιου του μετά από ισραηλινή επίθεση στο σπίτι τους στη Γάζα στα τέλη του Οκτώβρη του 2023!  

Όταν το Ισραήλ δεν χαρακτηρίζει «τρομοκράτες» τους δημοσιογράφους που δολοφονεί, αρνείται πως έχει διαπράξει το έγκλημα. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση της Παλαιστίνιας επί δεκαετίες ανταποκρίτριας του «Al Jazeera», Σιρίν Αμπού Ακλεχ (Shireen Abu Akleh), η οποία δολοφονήθηκε εν ψυχρώ ενώ κάλυπτε την εισβολή του ισραηλινού κατοχικού στρατού σε προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν στη Δυτική Οχθη, τον Μάη του 2022. Ο κατοχικός στρατός αρχικά επιχείρησε να αποδώσει τον θάνατο της δημοσιογράφου σε πυρά Παλαιστινίων, προτού υπό το βάρος των συντριπτικών στοιχείων αναγκαστεί να ομολογήσει ότι η Σιρίν Αμπού Ακλεχ σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά…

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...