Ισραήλ: Ο Μπένι Γκαντζ θα ψηφίσει την πρόταση για διάλυση της Κνεσέτ, προκαλώντας τη διεξαγωγή νέων εκλογών

Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Benjamin Gantz - Ιούνιος 2020
Φώτο Αρχείου / Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Benjamin Gantz – Ιούνιος 2020 / Πηγή: Eurokinissi

Ο εταίρος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου στον κυβερνητικό συνασπισμό, ο Μπένι Γκαντζ, ανακοίνωσε απόψε ότι προτίθεται να ψηφίσει την πρόταση της αντιπολίτευσης για τη διάλυση του κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή νέων εκλογών στο Ισραήλ.

«Δεν είναι τώρα η ώρα για εκλογές, αλλά για ενότητα», δήλωσε νωρίτερα ο Νετανιάχου, καλώντας τα πολιτικά κόμματα να ενωθούν για να αντιμετωπίσουν την Covid-19.

Χαρακτηρίζοντας την κυβέρνηση Νετανιάχου-Γκαντζ ως «τη χειρότερη στην ιστορία του Ισραήλ» και κατηγορώντας την ότι δεν ξέρει πώς να χειριστεί την κρίση, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Γιάρι Λάπιντ ζήτησε τη διεξαγωγή μιας προκαταρκτικής ψηφοφορίας αύριο για τη διάλυση της Κνεσέτ, του κοινοβουλίου. Εφόσον περάσει η πρόταση αυτή, θα προκηρυχθούν βουλευτικές εκλογές, για τέταρτη φορά μέσα σε δύο χρόνια.

Η αυριανή ψηφοφορία είναι προκαταρκτική. Για να διαλυθεί η Κνεσέτ η πρόταση της αντιπολίτευσης θα πρέπει να εγκριθεί στην τρίτη ανάγνωση. Πολιτικοί σχολιαστές εκτιμούν ότι πρόθεση του Γκαντζ δεν είναι να προκαλέσει εκλογές αλλά να ασκήσει πίεση στον Νετανιάχου.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP)

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...