Ισραήλ: Όλα τα δυνατά μέσα στο τραπέζι» για να αποτραπεί το Ιράν να εξασφαλίσει πυρηνικά όπλα

Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκαλάντ δήλωσε σήμερα ότι «όλα τα δυνατά μέσα» είναι στο τραπέζι, προκειμένου να αποτραπεί το Ιράν να εξασφαλίσει πυρηνικά όπλα και πρόσθεσε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει δράση για να σταματήσει τη διάδοση εξελιγμένων όπλων από την Τεχεράνη.

«Το Ιράν αυτή τη στιγμή διενεργεί συζητήσεις για την πώληση εξελιγμένων όπλων, συμπεριλαμβανομένων UAV (μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα) και PGM (πυρομαχικά ακριβείας) σε τουλάχιστον 50 διαφορετικές χώρες», δήλωσε ο ίδιος.

«Όταν μιλάμε για την αποτροπή του Ιράν από το να εξασφαλίσει πυρηνικά όπλα, πρέπει να κρατήσουμε όλα τα δυνατά μέσα –επαναλαμβάνω, όλα τα δυνατά μέσα στο τραπέζι», δήλωσε ο ίδιος, μιλώντας στο περιθώριο της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, την οποία παρακολουθούν αξιωματούχοι από το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Λίγα λεπτά μετά τις νέες απειλές που εκτόξευσε, ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας είχε συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Νίκο Παναγιωτόπουλο, με τον οποίο άνοιξε των κύκλο επαφών που είχε στο περιθώριο της Συνόδου.

«Συζητήσαμε τις παγκόσμιες και περιφερειακές εξελίξεις και τη δέσμευση των χωρών να δράσουν για να διασφαλίσουν τη σταθερότητα στη Μέση Ανατολή», έγραψε στο Twitter ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας, βάζοντας την χώρα στο κάδρο της αντιπαράθεσης στην περιοχή.

Παράλληλα, με την ανάρτησή του επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, συνεχίζει και εμβαθύνει την συνεργασία με το κράτος δολοφόνο: «Συζητήσαμε επίσης τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και την πρόθεση να συνεχιστεί και να επεκταθεί, μεταξύ άλλων στις προμήθειες», έγραψε ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...