Ισραήλ – Παλαιστίνη: Συνέλαβαν έναν από τους συνοδούς στην κηδεία της Σιρίν Αμπού Ακλέχ

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε τον Άμρο Άμπου Χντάιρ, που ήταν ένας από αυτούς που μετέφεραν στους ώμους τους το φέρετρο της Παλαιστίνιας δημοσιογράφου του αλ Τζαζίρα, Σιρίν Αμπού Ακλέχ που δολοφονήθηκε την περασμένη βδομάδα στην Τζενίν της Δυτικής Όχθης από ισραηλινά πυρά.

Ο Χντάιρ που συνελήφθη, χτυπήθηκε βάναυσα την περασμένη Παρασκευή την διάρκεια της κηδείας, από Ισραηλινούς αστυνομικούς την ώρα που μετέφεραν το φέρετρο από το γαλλικό νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ προς το νεκροταφείο «Αγία Σιών» όπου θάφτηκε η δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα.

Τα πλάνα με τους Ισραηλινούς αστυνομικούς να ξυλοκοπούν με γκλομπ τους ανθρώπους, προκάλεσαν κατακραυγή σε όλον τον κόσμο, καθώς δείχνουν και ότι κάποια στιγμή το φέρετρο της δολοφονημένης δημοσιογράφου τους κινδύνεψε να βρεθεί στο έδαφος την ώρα της επίθεσης.

Ο δικηγόρος του ’Αμπου Χντάιρ, ο Χαλντούν Νιτζμ, είπε ότι ο πελάτης του συνελήφθη την Δευτέρα αλλά δεν γνώριζε με ποια κατηγορία. Η σύλληψη έγινε με βάση πληροφορίες από την υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας του Ισραήλ. Αργότερα ο ’Αμπου Χάιντρ του είπε ότι τον ανέκριναν σχετικά με την κηδεία.

Ένας δεύτερος από αυτούς που μετέφεραν το φέρετρο, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί το όνομά του, είπε στο πρακτορείο Reuters ότι ανακρίθηκε από την ισραηλινή αστυνομία αλλά δεν συνελήφθη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Δείτε ακόμα...