Ισραήλ – Παλαιστίνιοι: Ευθύνες και διώξεις ζητούν υποκριτικά οι ΗΠΑ

Στρατιώτες των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Παλαιστίνη
Φώτο Αρχείου / Στρατιώτες των Ισραηλινών δυνάμεων κατοχής στη Παλαιστίνη / Πηγή: TWITTER

«Βαθιά ανησυχία» για την κλιμάκωση της βίας των εποίκων και του ισραηλινού στρατού στην Δυτική Όχθη εξέφρασε σήμερα υποκριτικά ο Αμερικανός ειδικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ για τις Παλαιστινιακές Υποθέσεις, Χάντι Αμρ, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στο χωριό Χαουάρα, ένα διήμερο αφότου οι κάτοικοι τού δέχθηκαν (βράδυ της Κυριακής) τις άγριες επιθέσεις εκατοντάδων εποίκων με αποτέλεσμα το θάνατο ενός 37χρονου Παλαιστίνιου, τον τραυματισμό 380 άλλων και το κάψιμο δεκάδων σπιτιών και αυτοκινήτων.

Αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και καταδίκασε τις επιθέσεις των εποίκων ο Αμερικανός διπλωμάτης τόνισε την ανάγκη να αποδοθούν «πλήρως» ευθύνες και να διωχθούν οι δράστες των τυφλών επιθέσεων μίσους. Μετά από επίσκεψη μιας ώρας ο Αμρ εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας πως οι ΗΠΑ επιθυμούν «νομικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων ειδεχθών επιθέσεων και αποζημιώσεις σε όσους έχασαν περιουσίες ή επλήγησαν με άλλους τρόπους».

Ακολούθησαν νεώτερες δηλώσεις του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις πως οι ΗΠΑ αναμένουν από την ισραηλινή κυβέρνηση «να εξασφαλίσει την πλήρη απόδοση ευθυνών και νομικών διώξεων» σε βάρος όσων ευθύνονται για τις επιθέσεις στο χωριό Χαουάρα και «αποζημιώσεις σε όσους έχασαν περιουσίες».

Λίγες ώρες μετά την επίσκεψη Χαμρ στα αποκαΐδια της βάρβαρης επίθεσης εποίκων στην Χαουάρα ο ισραηλινός στρατός εισέβαλε σε προσφυγικό στρατό κοντά στην Ιεριχώ με πρόσχημα τη σύλληψη Παλαιστινίων «τρομοκρατών» με αποτέλεσμα να προκληθούν ένοπλες συγκρούσεις.

Επίσης,οι υποκριτικές δηλώσεις από αξιωματούχους ΗΠΑ και ΕΕ τροφοδοτούν περαιτέρω την βία των εποίκων κατά Παλαιστινίων στη Δυτική Οχθη. Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε σήμερα και ένας φωτορεπόρτερ από το δίκτυο Quds News Network κοντά στο χωριό Ζαατάρα που βρίσκεται νοτίως της πόλης Ναμπλούς, όπου είχε δολοφονηθεί βάναυσα από εποίκους την Κυριακή ο 37χρονος Παλαιστίνιος Σάμιχ Ακτάς.

Δείτε ακόμα...