Ισραήλ: Σκότωσε έναν ακόμη διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ – 34 νεκροί από την Τρίτη

Πρεσβεία Ισραήλ
Πηγή: Eurokinissi

Το Ισραήλ σκότωσε έναν ακόμη στρατιωτικό διοικητή του Ισλαμικού Τζιχάντ χθες Παρασκευή, ανεβάζοντας σε 33 τους Παλαιστίνιους που έχουν σκοτωθεί από την Τρίτη στις ανταλλαγές πυραύλων και ρουκετών μεταξύ του ισραηλινού στρατού και Παλαιστίνιων μαχητών στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ και ένας Ισραηλινός έχει χάσει τη ζωή του.

Η Αίγυπτος, παραδοσιακή μεσολαβήτρια μεταξύ των δύο πλευρών, δραστηριοποιείται για να πετύχει εκεχειρία προκειμένου να για να τερματιστεί η κλιμάκωση της βίας, η σοβαρότερη από τον Αύγουστο του 2022, ανάμεσα στις ένοπλες οργανώσεις στη Γάζα και το Ισραήλ.

Σύμφωνα με παλαιστιναική πηγή που πρόσκειται στις διαπραγματεύσεις, «η Αίγυπτος παρουσίασε (την Παρασκευή) το βράδυ νέα πρόταση για εκεχειρία».

«Η παλαιστινιακή πλευρά θα την εξετάσει και η Αίγυπτος αναμένει μια απάντηση» από το Ισραήλ, πρόσθεσε, ενώ η κρατική ισραηλινή τηλεόραση μετέδωσε ότι μια «βελτιωμένη» αιγυπτιακή πρόταση για εκεχειρία έγινε στο εβραϊκό κράτος.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «καταδίκασε έντονα» χθες το βράδυ την εκτόξευση ρουκετών εναντίον του Ισραήλ από τη Γάζα και «επέμεινε στην ανάγκη να επιτευχθεί εκεχειρία προκειμένου να μην υπάρξουν άλλα θύματα μεταξύ των αμάχων και να αποκατασταθεί η ηρεμία».

Οι συγκρούσεις ξεκίνησαν την Τρίτη με ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο τον Ισλαμικό Τζιχάντ, τον οποίο το Ισραήλ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χαρακτηρίσει «τρομοκρατική οργάνωση».

Χθες ένας ακόμη στρατιωτικός διοικητής του ένοπλου παλαιστινιακού κινήματος — ο έκτος– σκοτώθηκε από ισραηλινό πλήγμα σε κατοικημένη περιοχή στο κέντρο της Γάζας.

Με βάση τον πιο πρόσφατο απολογισμό του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, 33 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την Τρίτη. Ανάμεσά τους βρίσκονται άμαχοι, εκ των οποίων παιδιά, όπως και μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ και του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP), μια άλλη ένοπλη οργάνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...