Ισραήλ: Συστήνει μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

Εμβολιαστικό Κέντρο Maccabi έξω από το Τέλ Αβίβ - 20/01/2021
Φώτο Αρχείου / Εμβολιαστικό Κέντρο Maccabi έξω από το Τέλ Αβίβ – 20/01/2021 – Πηγή: Miriam ALster / Flash90

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Τρίτη ότι συστήνει μια τέταρτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19 σε εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και σε άτομα άνω των 60 ετών, εν μέσω ανησυχίας για την εξάπλωση της «Όμικρον» και ενώ στη χώρα έχουν επιβεβαιωθεί 340 γνωστά κρούσματα της συγκεκριμένης την παραλλαγής.

Οι εμπειρογνώμονες ανέφεραν ότι τα άτομα με ανοσοκαταστολή θα πρέπει επίσης να κάνουν την τέταρτη δόση, η οποία θα χορηγείται τουλάχιστον τέσσερις μήνες μετά την τρίτη.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Ναφτάλι Μπένετ χαιρέτισε την ανακοίνωση, κάνοντας λόγο για «εξαιρετικά νέα που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε το κύμα Όμκρον που εξαπλώνεται σε όλο τον κόσμο». «Οι πολίτες του Ισραήλ ήταν οι πρώτοι στον κόσμο που έλαβαν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον Covid-19 και συνεχίζουμε να πρωτοστατούμε και με την τέταρτη δόση», είπε σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από το γραφείο του, καλώντας όσους πληρούν τα κριτήρια να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

Η απόφαση ακολουθεί τον πρώτο γνωστό θάνατο στο Ισραήλ ενός ασθενούς με Όμικρον και την ταξιδιωτική απαγόρευση που επέβαλε η κυβέρνηση σε αρκετές χώρες.

(Πηγή: Al Jazeera)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...