Ισραήλ: Θα καταστρέψει 80.000 ληγμένες δόσεις εμβολίου Pfizer τη στιγμή που ξεκινά ο εμβολιασμός των άνω των 60

Εμβολιασμός Ισραήλ

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να καταστρέψει περίπου 80.000 δόσεις εμβολίου Pfizer αφού έχουν λήξει. Προηγουμένως, το εβραϊκό κράτος είχε διασώσει περίπου 700.000 δόσεις που είχαν σχεδόν λήξει, στέλνοντάς τις στη Νότια Κορέα σε συμφωνία ανταλλαγής.

Παρόλο που η εκστρατεία του για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων Ισραηλινών έχει μόλις ξεκινήσει, το Τελ Αβίβ φέρεται να καταστρέφει χιλιάδες δόσεις εμβολίων που έληξαν στα τέλη Ιουλίου, μετέδωσαν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Περίπου 80.000 αχρησιμοποίητες δόσεις, αξίας περίπου 1,8 εκατομμυρίων δολαρίων, αναμένεται να «πεταχτούν στα σκουπίδια», ανέφεραν οι ειδήσεις του Ισραηλινού καναλιού 12. Οι ξέφρενες προσπάθειες της κυβέρνησης είτε να τις ανταλλάξει με άλλες χώρες είτε να εμβολιάσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ισραηλινούς πολίτες έως ότου οι δόσεις δεν μπορούσαν πλέον να χρησιμοποιηθούν ήταν μόνο εν μέρει επιτυχημένες.

Μετά την κατάρρευση μιας αρχικής συμφωνίας ανταλλαγής εμβολίων με τους Παλαιστίνιους λόγω ανησυχιών ότι οι δόσεις ήταν πολύ κοντά στην ημερομηνία λήξης τους, το Ισραήλ κατέληξε σε παρόμοια συμφωνία με τη Νότια Κορέα, συμφωνώντας να αποστείλει περίπου 700.000 δόσεις από τα σχεδόν 1,4 εκατομμύρια που επρόκειτο να λήξουν έως το τέλος Ιουλίου. Σε αντάλλαγμα, η Νότια Κορέα συμφώνησε να στείλει τον ίδιο αριθμό δόσεων στο Ισραήλ το φθινόπωρο.

Το Τελ Αβίβ είχε προγραμματίσει να χρησιμοποιήσει άλλες 600.000 δόσεις για να εμβολιάσει παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, με την τύχη των υπόλοιπων 100.000 να είναι ασαφής εκείνη τη στιγμή. Προφανώς, η πλειοψηφία τους θα μπεί τώρα κατευθείαν στον κάδο απορριμμάτων.

Πηγή: RT

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...