Ισραηλινά πλήγματα στη νότια Συρία

Βομβαρδισμοί του Ισραήλ
Φωτο Αρχείου/ Πηγή: IDF

Πολλαπλά χτυπήματα στο νότιο τμήμα της Συρίας, στην επαρχία Ντεράα εξαπέλυσε ο στρατός του Ισραήλ, την ώρα που ενισχύεται η ανησυχία για επέκταση του πολέμου στη Μέση Ανατολή. 

Το συριακό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι σημειώθηκε αεροπορική επίθεση από το κατεχόμενο Γκολάν και χτυπήθηκαν δύο θέσεις των ενόπλων δυνάμεών της Συρίας. Πρόσθεσε ότι προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με το λεγόμενο Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τα ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο ένα τάγμα του πυροβολικού στην επαρχία Ντεράα.

Ο ισραηλινός στρατός υποστήριξε ότι έπληξε πολλούς στόχους στη Συρία, απαντώντας στην εκτόξευση ρουκετών από το συριακό έδαφος. «Πολεμικό αεροσκάφος επιτέθηκε πριν λίγη ώρα στους εκτοξευτήρες από τους οποίους εξαπολύθηκαν πλήγματα από το συριακό έδαφος εναντίον του ισραηλινού εδάφους χθες το βράδυ», αναφέρετια στην ανακοίνωσε του στρατού των μακελάρηδων.

Λίγες ώρες νωρίτερα ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι πολλές ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από το συριακό έδαφος και έπεσαν «σε ανοικτό χώρο», χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.

Ανεβαίνει η ένταση στα σύνορα με τον Λίβανο

Οι συγκρούσεις αυξάνονται επίσης στα σύνορα μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου, όπου εκτοξεύονται κατά διαστήματα ρουκέτες εναντίον ισραηλινών περιοχών και το κράτος – δολοφόνος εξαπολύει πλήγματα κατά λιβανέζικων στόχων. 

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε χθες ότι κατέρριψε χρησιμοποιώντας πύραυλο αέρος – εδάφους ένα ισραηλινό drone πάνω από το ισραηλινό έδαφος. Σήμερα επεσήμανε ότι ένας μαχητής της σκοτώθηκε, ανεβάζοντας σε 47 τον αριθμό των μελών της που έχουν σκοτωθεί από την αρχή του τρέχοντος πολέμου.

Ο ισραηλινός στρατός από την πλευρά του έκανε λόγο για νέα πυρά από το έδαφος του Λιβάνου εναντίον των περιοχών Χαρ Ντοβ και Κιριάτ Σμόνα, τονίζοντας ότι απάντησε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...