Ιταλία: “Είναι η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ”

Κομμουνιστικο Κομμα Ιταλιας

Είναι η ώρα να πούμε ΦΤΑΝΕΙ”

Με αυτό το σύνθημα το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ιταλίας καλεί μισθωτούς, αυτοαπασχολούμενους, συνολικά όλους τους παραγωγούς του πλούτου που πάνω σε αυτούς στηρίζεται το ιταλικό κράτος, να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αντιτεθούν στην επίθεση στα δικαιώματά τους από αυτό.

Καλούν τον λαό να μη δεχτεί να πληρώσει την κρίση, να παλέψει για αποδέσμευση από την ΕΕ, το ΝΑΤΟ.

Με το παραπάνω περιεχόμενο καλούν σε κινητοποιήσεις σε όλη την χώρα την Τρίτη 2 Ιουνίου.

Προκαλεί πρόκληση η στήριξη της κυβέρνησης με όλους τους τρόπους στο μεγάλο κεφάλαιο την ώρα που οι εργαζόμενοι παραμένουν εκτεθειμένοι. Την ώρα που πολλοί εργαζόμενοι έχουν χάσει την δουλειά τους, πολλοί εποχιακοί εργαζόμενοι διατρέχουν κίνδυνο, οι εργαζόμενοι στην υγεία δεν είναι εξασφαλισμένοι η ιταλική κυβέρνηση εγγυάται 6,5 δισεκατομμύρια στην Fiat, όπως και στην Benetton.

Οι εργαζόμενοι απαντούν

Οι εργάτες απαντούν στην επίθεση που δέχονται. Χθες το πρωί εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν κάτω από την έδρα του Συμβουλίου Περιφέρειας του Πιεμόντε στην πλατεία Castello για να καταγγείλουν τις καθυστερήσεις στην εκταμίευση του CIG ( περίπου ως Ταμείο Ανέργων) και τις εισφορές για μικρούς τεχνίτες, εμπόρους λιανικής και ελεύθερους επαγγελματίες.

Ένας εργαζόμενος στον χώρο του θεάματος και της τέχνης διάβασε την παρακάτω επιστολή από τις οργανώσεις των εργαζομένων σε αυτόν τον τομέα:

Για να δώσετε εγγυήσεις δισεκατομμυρίων ευρώ στους Benettons ή τους Agnelli, υπάρχουν χρήματα αμέσως, για τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους, πρέπει να περιμένετε. Όλα αυτά δεν είναι πλέον ανεκτά. Χρειάζεται άμεσο εισόδημα έκτακτης ανάγκης. Δεν είμαστε όλοι στο ίδιο σκάφος, ενώ οι εργάτες προσπαθούν να βουλώσουν τις τρύπες σε ένα πλοίο που βυθίζεται με τα χέρια τους, υπάρχουν εκείνοι που συνεχίζουν να ταξιδεύουν στην πρώτη τάξη. Αρκετά!

ο γραμματέας του Piedmont PC, Matteo Mereu

Αυτή η διαδήλωση αποτελεί προοίμιο της κινητοποίησης που οργανώνει το ΚΚ της χώρας στις 2 Ιουνίου.

Μια χρήσιμη αναλογία

Τα παραπάνω μας διδάσκουν ότι θα βρούμε πολλές ομοιότητες ανάμεσα στο τι συμβαίνει στην χώρα μας και την γειτονική Ιταλία, που ανήκει και στους G7. Τα δικαιώματα των παραγωγών του πλούτου σε όλο τον κόσμο γίνεται προσπάθεια να θυσιαστούν για ακόμη μια φορά στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Διδασκόμαστε, όμως, παράλληλα ότι η λύση βρίσκεται στην αλληλεγγύη μεταξύ των εργαζόμενων σε όλους τους κλάδους, καθώς ενωμένοι είναι πιο δυνατοί καθώς και με εργάτες από όλο τον κόσμο. Αυτό που μας ενώνει είναι τα κοινά ταξικά συμφέροντα και όταν δούμε την ευημερία μας σε αντιπαράθεση με την ευημερία των λίγων μπορούμε ενώνοντας την φωνή μας με τους εκμεταλλευόμενους σε όλο τον κόσμο να κερδίσουμε την ζωή που μας αξίζει.

Πρασίνου Θεώνη

Δείτε ακόμα...