Ιταλία: Η αστυνομία συνέλαβε δύο αγρότες για τις πρόσφατες πυρκαγιές στη Σικελία

Πυρκαγιά στην Ιταλία
Φωτο Αρχείου

Η ιταλική αστυνομία συνέλαβε δύο αγρότες στη Σικελία χθες Σάββατο οι οποίοι φέρονται να προκάλεσαν πρόσφατες πυρκαγιές προκειμένου να δημιουργήσουν βοσκοτόπια για τα πρόβατά τους, και ανακοίνωσε πως οι δύο άνδρες σχεδίαζαν να βάλουν άλλη μια μεγάλη και επικίνδυνη πυρκαγιά.

Πυρκαγιές μαίνονται σε περιοχές της νότιας Ιταλίας αυτό το καλοκαίρι, υποβοηθούμενες από τις υψηλές θερμοκρασίες που φθάνουν σε επίπεδα ρεκόρ, καταστρέφοντας δασικές εκτάσεις στην Καλαβρία και στα νησιά Σικελία και Σαρδηνία.

Η αστυνομία στις Συρακούσες, στη νοτιοανατολική Σικελία, μια περιοχή όπου η θερμοκρασία έφθασε σχεδόν τους 49 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, δήλωσε πως η έρευνά της δείχνει πως οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για τουλάχιστον δύο από τις πυρκαγιές που ξέσπασαν στην περιοχή τον Ιούλιο.

Η αστυνομία ανέφερε πως οι καταγραφές από τις συνομιλίες των δύο ανδρών που έχει στη διάθεσή της δείχνουν πως σχεδίαζαν να βάλουν μια νέα πυρκαγιά σήμερα Κυριακή προκειμένου να καθαρίσουν μια πολύ μεγαλύτερη έκταση γης «με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, «Reuters»)

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...