Ιταλία: Κατέληξε ένα από τα παιδιά – 14 οι νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ

Δυστύχημα στην Ιταλία με πτώση τελεφερίκ / Πηγή: AP

Έχασε τη μάχη με τη ζωή το ένα από τα δύο παιδιά, που είχαν τραυματιστεί κατά την πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Ματζιόρε στη βορειοδυτική Ιταλία. Οι νεκροί ανέρχονται πλέον σε 14, ενώ ένα ακόμα παιδί ηλικίας πέντε ετών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Μαργαρίτα» της πόλης Τορίνο.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ κόπηκε σε απόσταση τριακοσίων μέτρων από τον σταθμό αποβίβασης, που βρίσκεται σε υψόμετρο χιλίων πεντακοσίων μέτρων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις υπευθύνων της τοπικής αυτοδιοίκησης του Πεδεμόντιου, κανείς δεν μπορεί να καταλάβει, ακόμη, πώς έσπασε το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ, αφού η επιβεβλημένη συντήρηση είχε ολοκληρωθεί μόλις πριν από δύο ημέρες. Οι απαντήσεις, σχετικά με τα όποια λάθη που μπορεί να οδήγησαν στην τραγωδία αυτή θα μπορέσουν να δοθούν, πιθανώς, μόνον από εισαγγελική έρευνα.

Το δυστύχημα συνέβη γύρω στα 1.500 μέτρα υψόμετρο.

Το τελεφερίκ της γραμμής ΣτρέσαΜαταρόνε ανεβαίνει στο βουνό, σε υψόμετρο 1.491 μέτρων, από όπου η θέα στη λίμνη είναι μαγευτική. Τέθηκε ξανά σε λειτουργία στις 24 Απριλίου μετά το lockdown.

Πηγή: CNN.gr

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...