Ιταλία: Μια 48χρονη influencer πίσω από τον θάνατο της 10χρονης μετά από «παιχνίδι» στο TikTok;

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Παλέρμο ένα κορίτσι 10 ετών πέθανε από ασφυξία προσπαθώντας να μιμηθεί «την πρόκληση του μαντιλιού», ενώ βιντεοσκοπούσε την πράξη της με το κινητό της για να ανεβάσει το βίντεο στο TikTok.

Μια 48χρονη influencer από τη Σικελίακατηγορείται για υποκίνηση σε αυτοκτονία μετά τον θάνατο ενός κοριτσιού που συμμετείχε στην «πρόκληση του μαντιλιού» (blackout challenge) στον ιστότοπο TikTok, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

«Οι ερευνητές βρήκαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης TikTok έναν σύνδεσμο που οδηγούσε στο προφίλ της influencer από τη Σικελία στο οποίο μπορεί κανείς να δει ένα βίντεο από μια ‘πρόκληση’ στην οποία συμμετέχουν μία γυναίκα και ένας άνδρας οι οποίοι κάλυπταν εντελώς το πρόσωπό τους, ακόμη και το στόμα και τη μύτη τους, με διάφανη κολλητική ταινία ώστε να μην μπορούν να αναπνεύσουν», εξηγεί η ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Το βίντεο αυτό, που είναι πολύ επικίνδυνο διότι μπορούσαν να το δουν όλοι οι χρήστες, χωρίς κανέναν περιορισμό διαγράφηκε από το TikTok», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι λογαριασμοί της 48χρονης στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μπλοκαρίστηκαν και η ίδια έχει τεθεί υπό έρευνα, σύμφωνα με την αστυνομία.

Την προηγούμενη εβδομάδα στο Παλέρμο ένα κορίτσι 10 ετών πέθανε από ασφυξία προσπαθώντας να μιμηθεί «την πρόκληση του μαντιλιού», ενώ βιντεοσκοπούσε την πράξη της με το κινητό της για να ανεβάσει το βίντεο στο TikTok.

Στην «πρόκληση του μαντιλιού» πρέπει κανείς να τυλίξει ένα μαντίλι γύρω από τον λαιμό του μέχρι να χάσει τις αισθήσεις του. Από αυτή σημειώνονται κάθε χρόνο πολλά ατυχήματα, συχνά θανατηφόρα.

Η υπόθεση αυτή είχε προκαλέσει ‘σοκ’ στην Ιταλία και η Αρχή για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων είχε μπλοκάρει προσωρινά την πρόσβαση στο TikTok στους χρήστες που δεν είχαν τη νόμιμη ηλικία για να εγγραφούν στον ιστότοπο. Η νόμιμη ηλικία χρήσης του TikTok είναι τα 13 έτη

Μετά την τραγωδία στο Παλέρμο, η ίδια αρχή ζήτησε χθες Τετάρτη από το Facebook και το Instagram να απαγορεύσουν την πρόσβαση στους ανήλικους.

Διαδικτυακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αδηφάγα, χοάνη όπου καταπίνει ανθρώπους, όπου κάθε εκφυλισμός βρίσκει ‘θέση’ και προβάλλεται σαν ‘δικαίωμα’, καταλήγοντας συχνά θύτες και θύματα σε καταστροφικές συνέπειες σε μια κοινωνία που εξαναγκάζεται να ζει τόσο όσο έχει να πληρώσει, διαπροσωπικές – οικογενειακές σχέσεις σε αδιέξοδα όπου η ανθρώπινη αξιοπρέπεια ευτελίζεται απο τις ‘αξίες’ του ανταγωνισμού, της ατομικότητας, της ατομικής ιδιοκτησίας, της ανυπαρξίας δημόσιων υποδομών φροντίδας του ανθρώπου σε όλες τις εκφάνσεις του. Ενα εποικοδόμημα σαπίλας και δυστυχίας μαζί, σέρνεται και απειλεί.

Με πληροφορίες από CNN.gr

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...