Ιταλία: Σχεδιάζει την αγορά 24 Eurofighter Typhoon τα επόμενα χρόνια

Το μαχητικό αεροπλάνο Eurofighter Typhoon κατασκευής του κονσόρτσιουμ της Airbus, BAE και Leonardo
Φώτο Αρχείου / Το μαχητικό αεροπλάνο Eurofighter Typhoon κατασκευής του κονσόρτσιουμ της Airbus, BAE και Leonardo / Πηγή: Leonardo Company

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει να δαπανήσει ποσό σχεδόν 7,5 δισ. ευρώ τα επόμενα 11 χρόνια για την απόκτηση 24 νέων μαχητικών αεροσκαφών Eurofighter, αναφέρει έγγραφο του υπουργείου Άμυνας που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Η προμήθεια σκοπό έχει να ανανεωθεί ο στόλος της πολεμικής αεροπορίας της Ιταλίας, δεδομένης της ανάγκης να αποσυρθούν από την υπηρεσία πεπαλαιωμένα μαχητικά Eurofighter και Tornado, την ώρα που αυξάνονται οι αμυντικές δαπάνες των κρατών μελών του NATO εξαιτίας της αυξημένης «γεωπολιτικής αβεβαιότητας» δηλαδή του ανταγωνισμού για τον συσχετισμό δύναμης στην Ευρώπη, αγορές, επενδύσεις, δρόμους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων.

Το δικινητήριο υπερηχητικό αεροσκάφος Eurofighter Typhoon κατασκευάζεται από κοινοπραξία στην οποία συμμετέχουν εταιρείες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας, που εκπροσωπούνται από τις Airbus, BAE Systems και Leonardo.

Ο βασικός ανάδοχος της παραγγελίας που σχεδιάζει η πολεμική αεροπορία της Ιταλίας θα είναι η ιταλική εταιρεία αεροδιαστημικής Leonardo.

Τα νέα μαχητικά θα αντικαταστήσουν 26 αεροσκάφη, που η Ιταλία σκοπεύει να αρχίσει να αποσύρει από το 2028.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ. Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...