Ιταλία: Ξανά σκηνές από το πρώτο κύμα της πανδημίας στα νοσοκομεία

Απεργία στην Ιταλία
Από την Απεργία των νοσοκομειακών γιατρών της Ιταλίας στις 25 Μάρτη

Πυκνώνουν οι καταγγελίες των γιατρών και των εκπροσώπων τους καθώς το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι εδώ και η κατάσταση που διαμορφώνεται στα νοσοκομεία της Ιταλίας θυμίζει εικόνες απ’ το πρώτο κύμα όταν οι γιατροί της Ιταλίας αναγκάζονταν να αποφασίσουν ποιον ασθενή θα βάλουν σε κλίνη ΜΕΘ και ποιον θα αφήσουν αναγκαστικά να πεθάνει λόγω των τεράστιων ελλείψεων . Στις καταγγελίες τους αποτυπώνονται για μία ακόμα φορά ανάγλυφα οι συνέπειες από την εμπορευματοποίηση της Υγείας σε όλη την ΕΕ.

Σε σημερινές δηλώσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, οι εκπρόσωποι των γιατρών που ασχολούνται με επείγοντα περιστατικά, τόνισαν ότι οι αντίστοιχες μονάδες των νοσοκομείων είναι υπερπλήρεις, γεμάτες ασθενείς με κορονοϊό.

Οι Ιταλοί επιστήμονες προσθέτουν ότι οι θάλαμοι των νοσοκομείων είναι γεμάτοι και οι ασθενείς με covid-19 μένουν ακόμη και πέντε ημέρες «παρκαρισμένοι» στους διαδρόμους των έκτακτων περιστατικών.

Άλλοι ασθενείς περιμένουν επί σειρά ωρών μέσα στις μονάδες πρώτων βοηθειών, μέχρι να μπορέσει να τους εξετάσει κάποιος γιατρός, ενώ παράλληλα, άρχισε και πάλι να υπάρχει έλλειψη νοσηλευτών και γιατρών, για την επαρκή αντιμετώπιση της όλης κατάστασης.

«Δεν μπορούμε να αντέξουμε άλλο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σαλβατόρε Μάνκα, πρόεδρος των Ιταλών γιατρών που εργάζονται στα επείγοντα περιστατικά.

Μετά από 9 μήνες πανδημίας κι έχοντας τις τραγικές εικόνες από τα νοσοκομεία στο πρώτο κύμα της πανδημίας, καμία κυβέρνηση δεν έχει υλοποιήσει ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας γιατί αυτή αποτελεί κόστος. Η περιβόητη “αντοχή της οικονομίας” έχει φέρει την κατάσταση της υγείας στο απροχώρητο και ακόμη έχουμε δρόμο μπροστά μας.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...