Κ. Γιαννάκος, Ανθυποπυραγός ε.α: Κάθε φορά που παλέψαμε και κερδίσαμε το ΚΚΕ ήταν εκεί

Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος,
Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος

Χαιρετισμό στη συγκέντρωση του ΚΚΕ στα Γιάννενα με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ, Δ. Κουτσούμπα, απεύθυνε ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του Κόμματος.

Παρατίθεται ολόκληρος ο χαιρετισμός:

«Συμπατριώτισσες και συμπατριώτες, φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Οι εξελίξεις των τελευταίων χρόνων, είναι αδιαμφισβήτητες και επιβεβαιώνουν, τη μεγάλη συσσώρευση οικονομικών, κοινωνικών, πολιτικών και πολλών άλλων προβλημάτων, στις πλάτες του ελληνικού λαού!

Οι πολιτικές που εφάρμοσαν μέχρι σήμερα, οι εναλλασσόμενες στην εξουσία κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, μόνες τους ή με τους πρόθυμους δορυφόρους τους, όχι μόνο δεν τα άμβλυναν, αλλά αντίθετα, τα διόγκωσαν!

Και πώς θα μπορούσαν άλλωστε όλοι αυτοί, οι επίδοξοι “σωτήρες” να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αφού όλοι τους είναι εντολοδόχοι της ίδιας πολιτικής που πηγάζει από την Ευρωπαϊκή Ένωση των καπιταλιστών, των τραπεζιτών και των παρασιτικών λόμπις που δεν διστάζουν, στο βωμό του κέρδους, να θυσιάζουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές!

Είναι οι ίδιοι που, χρόνια τώρα, δίνουν “γη και ύδωρ” στο ΝΑΤΟ, μετατρέποντας τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο ιμπεριαλιστών που η παρουσία τους όχι μόνο δεν διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας, όπως προπαγανδίζουν, αλλά αντίθετα την καθιστά στόχο, σε περίπτωση σύγκρουσης με άλλες αντίπαλες επεκτατικές δυνάμεις!

Αποδείχθηκε περίτρανα ότι καμία πρόταση αστικής διαχείρισης δεν μπορεί να ακυρώσει τις νομοτέλειες και τις αντιθέσεις του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που κάθε φορά τις πληρώνει ο λαός.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η εφαρμογή του ενός ή του άλλου μείγματος οικονομικής διαχείρισης επιβάλλεται από τις ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου και όχι από την “ίδεολογία” και την αποπροσανατολιστική συνθηματολογία κάθε κόμματος που κυβερνάει.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι κυβερνήσεις που ανέλαβαν διαδοχικά την εξουσία, πάτησαν πάνω στα γερά θεμέλια που βρήκαν από τις προηγούμενες, χτίζοντας πάντα ένα ακόμα αντιλαϊκό οικοδόμημα της άρχουσας τάξης, στις πλάτες του δοκιμαζόμενου ελληνικού λαού.

Το αντίπαλο δέος, για όλους αυτούς τους υπηρέτες του κεφαλαίου ήταν, είναι και θα είναι, ένα και μόνο Κόμμα! Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Ο μοναδικός πολιτικός φορέας που πάνω από 100 χρόνια στέκει αταλάντευτα δίπλα σε κάθε εργαζόμενο και συνταξιούχο, σε κάθε νέο και νέα, σε κάθε πολίτη που έχει ανάγκη, βάζοντας πλάτη όχι μόνο μέσα στη Βουλή, αλλά και στους χώρους δουλειάς και στους δρόμους του αγώνα!

Γιατί ξέρει πολύ καλά πως για να κερδίσει ο εργαζόμενος πρέπει να χάσει το κεφάλαιο!

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες, σύντροφοι και συντρόφισσες,

Αντικειμενικός σκοπός όλων μας για τις επόμενες δύο βδομάδες, μέχρι τις εκλογές, θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της εκλογικής επιρροής του ΚΚΕ.

Συνεχίζουμε δυναμικά τον αγώνα μας για να φτάσουν οι θέσεις του κόμματος σε κάθε σπίτι, σε κάθε χωριό,σε κάθε πόλη, της πλέον εγκατελελειμμένης και πιο φτωχής περιφέρειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ηπείρου μας!

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο συμπατριώτη μας, κάθε νέο και νέα, να μελετήσει τις θέσεις του Κόμματός μας, να βγάλει τα συμπεράσματά του για την πολιτική των κομμάτων που κυβέρνησαν και ξαναζητάνε την ψήφο μας, καθώς και εκείνων που είναι πρόθυμα να συνταχθούν μαζί τους, στη νέα κυβέρνηση και να συμπορευτεί με το ΚΚΕ ακόμα κι αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί του, ώστε η δικαιολογημένη οργή του να γίνει δύναμη αγώνα.

Γιατί το ΚΚΕ δεσμεύεται μόνο από τα συμφέροντα του λαού και δεν ξεπληρώνει γραμμάτια στη διεθνή και εγχώρια ελίτ!

– Για να καούν τα αντιλαϊκά σενάρια που μας ετοιμάζουν!

– Για να ξεριζωθούν οι προκαταλήψεις, οι εκβιασμοί και τα ψευτοδιλήμματα που χρησιμοποιούν τα αστικά κόμματα για να υφαρπάξουν, για άλλη μια φορά, την ψήφο του λαού, επικαλούμενα τον ανύπαρκτο κίνδυνο της ακυβερνησίας, με αποτέλεσμα η κάθε νέα κυβέρνηση που προκύπτει να είναι πάντα χειρότερη απ’ όλες τις προηγούμενες!

– Για να μπει φραγμός στην λεηλασία της φύσης και του ορυκτού πλούτου της Ηπείρου και ολόκληρης της χώρας μας από τις πολυεθνικές, με πρόσχημα τη δήθεν “πράσινη ανάπτυξη” και την “ενεργειακή επάρκεια”!

Λαϊκή ευημερία και Χρηματιστήρια Ενέργειας, που πριμοδοτούνται με πάνω από εφτά δισ. ευρώ από το υστέρημα του λαού, δεν συμβαδίζουν!

Μόνο με ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας ο λαός θα μπορέσει να αντιπαλέψει τα μύρια όσα του ετοιμάζουν για την επομένη των εκλογών και θ’ ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής του σάπιου αυτού πολιτικού συστήματος που φέρνει δεινά στους λαούς και κέρδη στην ελίτ του συστήματος!

Είναι υποχρέωση όλων μας , όσοι ενδιαφερόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς, τα παιδιά και τα εγγόνια μας, να γίνουμε πρεσβευτές της αλήθειας και να τη διαλαλήσουμε σ’όλη την Επικράτεια!

Προσωπικά, στα 40 χρόνια αδιάκοπης συμμετοχής μου σε κοινωνικούς, εργασιακούς, αυτοδιοικητικούς και συλλογικούς τομείς δράσης, από το ακριτικό Πωγώνι ως την Ηπειρώτικη αποδημία και από το Πυροσβεστικό Σώμα ως τους ευρωπαϊκούς οργανισμούς, απεκόμισα μία ξεκάθαρη πολιτική σκέψη και άποψη που με οδηγεί στο να πράξω το σωστό.

Και αυτό δεν είναι άλλο, από το να συμπορευτώ με το ΚΚΕ, το Κόμμα που πρωταγωνιστεί στην αδιάκοπη πάλη για τα συμφέροντα του λαού! Που αποτελεί τη σταθερή, συνεπή, έντιμη δύναμη και μπαίνει επικεφαλής του αγώνα, σε όλα τα μέτωπα πάλης, σε όλη την Ελλάδα, για ένα καλύτερο αύριο του λαού και της νεολαίας μας.

Κάθε φορά που παλέψαμε και κερδίσαμε κάτι, το ΚΚΕ ήταν εκεί. Κάθε φορά που συγκινηθήκαμε, ανατριχιάσαμε, νιώσαμε ανάταση, το ΚΚΕ ήταν πάλι εκεί.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα, τόσο προσωπικά όσο και σαν μέλος της πυροσβεστικής οικογένειας, η πρόταση του Κόμματος να συμμετέχω σ’ αυτή τη μάχη ως υποψήφιος βουλευτής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας!

Στο κόμμα που διαχρονικά στηρίζει τον Έλληνα πυροσβέστη με έργα και όχι με ψεύτικες υποσχέσεις, τόσο μέσα στη Βουλή, με τις 52 Ερωτήσεις που κατέθεσε τους τελευταίους 15 μήνες όσο και στους δρόμους του αγώνα!

Θα αγωνιστώ, με όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει κτήμα του λαού το πραγματικό μήνυμα των εκλογών της 21ης του Μάη:

Να μη βγουν ενισχυμένοι και δυνατοί, αυτοί που έφεραν τον λαό σε αυτήν την κατάσταση, αλλά να βγει ισχυρός ο λαός!

Και ισχυρός λαός σημαίνει ισχυρό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Όσο πιο δυνατό ΚΚΕ τόσο ισχυρότερος ο λαός !

Συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,

Φοιτητές και φοιτήτριες που η παρουσία σας δίνει ζωντάνια στην πόλη μας,

Αγωνιστείτε για να ξαναβγεί η Πανσπουδαστική, πρώτη δύναμη στις φοιτητικές εκλογές στις 10 του Μάη!

Νέες και νέοι που ψηφίζετε για πρώτη φορά,

Εμπιστευτείτε και δυναμώσετε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας!

Δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ, ούτε θα σας προδώσει.

Θα είναι πάντα στο πλευρό σας.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΘΕΤΙΚΗ ΥΠΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ!

Όλοι στον αγώνα για να εκλέξουμε κομμουνιστή βουλευτή στα Γιάννενα, από τους άξιους υποψήφιους συντρόφους, αγωνιστές της ζωής, που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ, στο νομό μας!

Καλή δύναμη σε όλους!

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...